Μέτρια   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Το ρολό από κιμά είναι και θα είναι πάντα ιδανική πρόταση για φαγητό στο σπίτι με φίλους.

Υλικά:

400 γρ. κιμά από μοσχαράκι γάλακτος

150 γρ. μορταδέλα ψιλοκομμένη

100 γρ. μυζήθρα

50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

100 γρ. ψωμί χωρίς γλουτένη μουλιασμένο στο γάλα

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. αλεύρι από ρύζι

2 αυγά

Το ζεστ και το χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το χυμό και δουλεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Δίνουμε το σχέδιο από το ρολό και το περνάμε από το αλεύρι. Το απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και το χυμό από τα πορτοκάλια και ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά στους 180 βαθμούς. Aνά τακτά διαστήματα βρέχουμε από πάνω το ρολό με το ζουμί από το πορτοκάλι και το ελαιόλαδο. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί μέσα στο φούρνο για 2 ώρες. Πριν το σερβίρουμε γκρατινάρουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφήνουμε έξω να σταθεί και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες.

empty alt

Κρέμα καραμελέ

Το κλασικό γαλλικό γλυκό που η γεύση του έχει κερδίσει οπαδούς σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Linguine με porcini και γαρίδες

Στριφογυρίστε το πιρούνι μέσα στα ζυμαρικά και πιάστε μια λαχταριστή μπουκιά. 
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Mini cheesecake

Τα μίνι cheesecake αποτελούν ένα πολύ ωραίο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους στα παιδικά πάρτι.
empty alt

Γαλοπούλα με σέλινο και πατάτες

Βάλτε στην κατσαρόλα το καλύτερο κομμάτι γαλοπούλας μαζί με σέλινο, πατάτες και άλλα μυρωδικά.
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
empty alt

Ρύζι jasmin με ψάρι γκρατινέ και σπαράγγια

Ένας απλά υπέροχος συνδυασμός με ψάρι, ρύζι και αρωματικά βότανα. 
Back To Top