Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Βράστε το σπανάκι και το ρολάρουμε πάνω σε ζουμερές φέτες γαλοπούλας.

Υλικά:

400 γρ. σπανάκι βρασμένο και ψιλοκομμένο

4 φέτες ψωμί μουσκεμένα σε γάλα

4 φέτες προσούτο (έχουμε βγάλει το λίπος) λεπτοκομμένες

2 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι

700 γρ. γαλοπούλα περασμένη στη μηχανή του κιμά 1 φορά

1 αυγό

1 κ.σ. μουστάρδα

50 γρ. γάλα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε τη γαλοπούλα τη βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε μέσα σουρωμένες τις 2 φέτες ψωμί, τη μουστάρδα, το ξύδι, το αυγό, μία πρέζα αλάτι και μία πρέζα πιπέρι και δουλεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι μαζί με τις δύο άλλες φέτες ψωμί που έχουν μείνει. Κάνουμε μία βάση μακρόστενη με το μείγμα από το κρέας, απλώνουμε επάνω τις 4 φέτες προσούτο και επάνω απλώνουμε το άλλο μείγμα με το σπανάκι. Γυρίζουμε να το κάνουμε ρολό και ψήνουμε στο φούρνο σε λαδωμένο ταψί για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.

empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι

Τσιπούρα ψημένη μέσα στο αλάτι, απλό αλλά κυρίως εντυπωσιακό!
empty alt

«Sexy» κοτόπουλο

Ποτέ το κοτόπουλο δε σκανδάλιζε τόσο σε γεύση! 
empty alt

Σαλιγκάρια με άγρια χόρτα και μπαχαρικά

Μαζέψτε τα μετά τη βροχή και αρωματίστε τα με λιχουδιές της φύσης.
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κάστανο ρύζι και λαχανικά

Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
empty alt

Ψάρι γλώσσα με διάφορα λαχανικά

Τα λαχανικά συνάντησαν τη θάλάσσα ή η θάλασσα τα λαχανικά;
empty alt

Μαγιονέζα vegan

Πανεύκολη μαγιονέζα για χορτοφάγους και όχι μόνο...
Back To Top