Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Βράστε το σπανάκι και το ρολάρουμε πάνω σε ζουμερές φέτες γαλοπούλας.

Υλικά:

400 γρ. σπανάκι βρασμένο και ψιλοκομμένο

4 φέτες ψωμί μουσκεμένα σε γάλα

4 φέτες προσούτο (έχουμε βγάλει το λίπος) λεπτοκομμένες

2 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι

700 γρ. γαλοπούλα περασμένη στη μηχανή του κιμά 1 φορά

1 αυγό

1 κ.σ. μουστάρδα

50 γρ. γάλα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε τη γαλοπούλα τη βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε μέσα σουρωμένες τις 2 φέτες ψωμί, τη μουστάρδα, το ξύδι, το αυγό, μία πρέζα αλάτι και μία πρέζα πιπέρι και δουλεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι μαζί με τις δύο άλλες φέτες ψωμί που έχουν μείνει. Κάνουμε μία βάση μακρόστενη με το μείγμα από το κρέας, απλώνουμε επάνω τις 4 φέτες προσούτο και επάνω απλώνουμε το άλλο μείγμα με το σπανάκι. Γυρίζουμε να το κάνουμε ρολό και ψήνουμε στο φούρνο σε λαδωμένο ταψί για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.

empty alt

Κρέμα καραμελέ

Το κλασικό γαλλικό γλυκό που η γεύση του έχει κερδίσει οπαδούς σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Linguine με porcini και γαρίδες

Στριφογυρίστε το πιρούνι μέσα στα ζυμαρικά και πιάστε μια λαχταριστή μπουκιά. 
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Mini cheesecake

Τα μίνι cheesecake αποτελούν ένα πολύ ωραίο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους στα παιδικά πάρτι.
empty alt

Γαλοπούλα με σέλινο και πατάτες

Βάλτε στην κατσαρόλα το καλύτερο κομμάτι γαλοπούλας μαζί με σέλινο, πατάτες και άλλα μυρωδικά.
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
empty alt

Ρύζι jasmin με ψάρι γκρατινέ και σπαράγγια

Ένας απλά υπέροχος συνδυασμός με ψάρι, ρύζι και αρωματικά βότανα. 
Back To Top