Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!

Υλικά:

2 φινόκιο κομμένα σε μικρά κυβάκια

2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια

150 γρ. παντζάρι κομμένο σε μικρά κυβάκια

250 γρ. μπρόκολο βρασμένο και χωρισμένο σε μικρές φουντίτσες (κρατάμε 250 γρ. από  το νερό που το έχουμε βράσει)

2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένο

1 κ.σ. μαντζουράνα

200 γρ. κους κους προβρασμένο

Ζεστ από 1 λεμόνι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και προσθέτουμε το φινόκιο, τα καρότα και τη μαντζουράνα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το παντζάρι, αφήνουμε να πάρουν γεύση για 5 λεπτά και μετά ρίχνουμε το κους κους. Σκεπάζουμε με 250 γρ. από το νερό που έχουμε βράσει το μπρόκολο και αφήνουμε το κους κους να φουσκώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποκτά ένα ροζ χρώμα από το παντζάρι. Μετά δουλεύουμε το μείγμα με 2 πιρούνια, ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το μπρόκολο. Γαρνίρουμε με το ζεστ από λεμόνι.

empty alt

Τηγανητά μήλα

Αυτό το επιδόρπιο βρίσκεται σε πολλές κουζίνες του κόσμου σε πολλές εκδοχές αφού αποτελεί παντα μια λαχταριστή λύση για γλυκό.
empty alt

Σουπιές alla marinara

Το πιάτο με το νόστιμο θαλασσινό σε μια ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
empty alt

Μήλα με σουσάμι και μέλι

Ο καρπός της αμαρτίας ακόμα πιο αμαρτωλός!
empty alt

Ρύζι με σταφίδες

Συνοδεύστε τα κρεατικά σας με ένα εξαιρετικό στην εμφάνιση και στη γεύση ρύζι. 
empty alt

Φιλέτο σε κρούστα

Αλλιώτικη πρόταση για να απολαύσετε το φιλέτο σας.
empty alt

Πολύχρωμες Φαρφάλες με κρέμα γάλακτος

Ζυμαρικά σε παιχνιδιάρικα χρώματα και ζωηρές γεύσεις. 
Back To Top