Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.

Υλικά:

10 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ξερά

1200 γρ. ζωμό λαχανικών

500 γρ. τσουκνίδα ή σπανάκι

320 γρ. ρύζι arborio

150 σάλτσα ντομάτα έτοιμη

Ζεστ από 1 λεμόνι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα φλιτζάνι με νερό ζεστό βάζουμε μέσα τα μανιτάρια για 10 λεπτά να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και ύστερα τα ψιλοκόβουμε. Ζεματίζουμε τη τσουκνίδα και την ψιλοκόβουμε. Ξεκινάμε να κάνουμε το ριζότο. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα μανιτάρια, τη τσουκνίδα και προσθέτουμε το ρύζι, το τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά ζεστό το ζωμό λαχανικών όπως κάνουμε ένα ριζότο. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο προσθέτουμε το ζεστ από το λεμόνι και ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε στο πιάτο και γαρνίρουμε με μία κουταλιά από τη σάλτσα ντομάτα που έχουμε ζεστάνει ξεχωριστά.

empty alt

Βινεγκρέτ ντομάτας

Μια συνταγή που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Σαλάτα με σύκα, φέτα, προσούτο και πεπόνι

Σύκα και πεπόνι σε αρμονία με προσούτο και τυρί.
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
empty alt

Κρύα σούπα με αμύγδαλο

Υπέροχη σούπα από αμύγδαλα για ένα διαφορετικό ορεκτικό.
empty alt

Carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις

Μεράκι και υπομονή απαιτεί η συνταγή αυτή αλλά προσφέρει μεγάλη ποσότητα και κυρίως γεύση.
empty alt

Γεμιστή πατάτα με θαλασσινά

Η πατάτα αποκτά την αίγλη και την γεύση που της αξίζει με θαλασσινά.
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
empty alt

Ντάκος burger

Ενα μπέργκερ αλλιώτικό με τα πιο ταπεινά υλικά και ξεχωριστή γεύση.
Back To Top