Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το μπέικον θα δώσει ένα ακόμη λόγο για να υποκύψει κανείς σε αυτή τη σαλάτα.

Υλικά:

1 μαρούλι

1 τροκαντέρο

1 λόλο ρόσο

2 μήλα κόκκινα

150 γρ. μπέικον λεπτοκομμένο

50 γρ. τυρί φιλαδέλφια

100 γρ. τυρί ελληνικό

100 γρ. κρουτόν

2 κ.σ. ξύδι από μήλο

χυμό από ½ λεμόνι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Πλένουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες μαζί με τη φλοίδα, περνώντας τα με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Μέσα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει διάφανο και τραγανό. Προσθέτουμε και το ένα από τα δύο μήλα και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Μόλις σοταριστούν βγάζουμε από την κατσσαρόλα το μήλο και το μπέικον και τα κρατάμε στη ζέστη ενώ στην ίδια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ξύδι από μήλο, το φιλαδέλφια, το τυρί και λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία κρέμα. Σε ένα μπολ βάζουμε τις σαλάτες μας (το μαρούλι, το τροκαντέρο και το λόλο ρόσο), που τις έχουμε κόψει με το χέρι, το ωμό μήλο και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον και το άλλο μήλο. Τέλος ρίχνουμε από πάνω την κρέμα μας και λίγα κρουτόν.

empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι

Τσιπούρα ψημένη μέσα στο αλάτι, απλό αλλά κυρίως εντυπωσιακό!
empty alt

«Sexy» κοτόπουλο

Ποτέ το κοτόπουλο δε σκανδάλιζε τόσο σε γεύση! 
empty alt

Σαλιγκάρια με άγρια χόρτα και μπαχαρικά

Μαζέψτε τα μετά τη βροχή και αρωματίστε τα με λιχουδιές της φύσης.
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κάστανο ρύζι και λαχανικά

Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
empty alt

Ψάρι γλώσσα με διάφορα λαχανικά

Τα λαχανικά συνάντησαν τη θάλάσσα ή η θάλασσα τα λαχανικά;
empty alt

Μαγιονέζα vegan

Πανεύκολη μαγιονέζα για χορτοφάγους και όχι μόνο...
Back To Top