Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Έντονη και πικάντικη γεύση σε αυτή την ξεχωριστή σαλάτα που μπορεί να πάρει και το ρόλο του ορεκτικού.

Υλικά:

2 φιλέτα καπνιστή ρέγγα

2 μεγάλες πατάτες (που τις έχουμε βράσει με τη φλοίδα)

200 γρ. λάχανο (πράσινο)

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

2 κ.σ. μουστάρδα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε το λάχανο, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το βάζουμε να βράσει για 3 λεπτά ώστε να μαλακώσει. Αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες (αφού τις έχουμε βράσει με τη φλοίδα) και τις κόβουμε καρέ. Ύστερα παίρνουμε και τη ρέγγα και την κόβουμε σε κομμάτια. Κάνουμε μία βινεγκρέτ βάζοντας σε ένα μπολ και ανακατεύοντας πολύ καλά το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε βάζοντας σε ένα πιάτο μαζί, το λάχανο, τις πατάτες και τη ρέγγα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.

empty alt

Σάλτσα με πιπεριές

Για όσους έχουν λατρεία με τις πιπεριές αξίζει να τη φτιάξουν και να τη δοκιμάσουν!
empty alt

Μίνι τσιζκέικ με πορτοκάλι

Το οτι είναι μίνι σε μέγεθος, δε σημαίνει ότι υστερεί σε μέγα γεύση!
empty alt

Μύδια με αμύγδαλα

Το πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.
empty alt

Θρίαμβος της θάλασσας

Φρούτα της θάλασσας σε απόλυτη αρμονία, με τα πάντα αγαπημένα μακαρόνια.
empty alt

Carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις

Μεράκι και υπομονή απαιτεί η συνταγή αυτή αλλά προσφέρει μεγάλη ποσότητα και κυρίως γεύση.
empty alt

Γαλοπούλα με πορτοκάλι

Αν σας αρέσει το άρωμα πορτοκαλιού στα φαγητά σας, ο συνδυασμός του με τη γαλοπούλα θα σας ενθουσιάσει. 
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια και ροκφόρ

Παπαρδέλες με ανεπάντεχο συνδυασμό υλικών όπως τα μανιτάρια, το ροκφόρ και τα φυστίκια αιγίνης.
empty alt

Τα πουγκάκια της αγάπης

Κλείστε σε φωλιές φύλλου κρούστας μια χούφτα μανιτάρια.
Back To Top