Εύκολη   Μερίδες : 3   15.01-18.30  

Τα όσπρια σε μια εναλλακτική εκδοχή γίνονται πιο ελκυστικά.

Υλικά:

½ κιλό κουκιά μικρά βρασμένα

250 γρ. αρακά βρασμένο

1 μελιτζάνα

100 γρ. μπέικον (κομμένο σε λωρίδες)

100 γρ. φλέικς παρμεζάνας

12 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)

1 ματσάκι ρόκα

1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)

1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

9 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε τη μελιτζάνα τετραγωνάκια, την αλατίζουμε, την αφήνουμε 15 λεπτά και την ξεπλένουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό από το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπέικον και τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για 10 λεπτά. Σε ένα μικρό μπολ κάνουμε τη βινεγκρέτ βάζοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τη βινεγκρέτ τα κουκιά, τον αρακά, τη μελιτζάνα και το μπέικον. Αφήνουμε να μαριναριστούν για μία ώρα. Παίρνουμε ένα πιάτο, βάζουμε στον πάτο τα φύλλα της ρόκας κομμένα με το χέρι, τα τοματίνια και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τελειώνουμε ρίχνοντας από πάνω το φλέικς παρμεζάνας.

empty alt

Fusilli με λουκάνικο

Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και πραγματική νοστιμιά.
empty alt

Σαλάτα με μπέικον και μήλα

Το μπέικον θα δώσει ένα ακόμη λόγο για να υποκύψει κανείς σε αυτή τη σαλάτα.
empty alt

Muffins με σοκολάτα και αμύγδαλο

Ένα γλυκό που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.
empty alt

Κροκέτες κοτόπουλο

Το κοτόπουλο αλλάζει μορφή από τις κλασικές συνταγές και γίνεται ένα εντυπωσιακό ορεκτικό.
empty alt

Μπακαλιάρος με πράσα

Ο μπακαλιάρος πιο νόστιμος από ποτέ!
empty alt

Φιογκάκια με ανθότυρο, μελιτζάνα και κολοκύθια

Δέστε τον πιο τέλειο φιόγκο της κουζίνας μαζί με κολοκυθάκια και μελιτζάνα.
empty alt

Φιλέτα με σάλτσα «σκοτεινό πάθος»

Με κρεμμύδια, μουστάρδα και γουόστερ σος, τα φιλέτα αποκτούν ονειρεμένη γεύση.
empty alt

Σολομός με αμύγδαλα, ντοματίνια και μέντα

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.
Back To Top