Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η απόλυτη αρμονία τυριού, αλλαντικού και φρούτου σε μια σαλάτα.

Υλικά:

2 πεπόνια

150 γρ. λευκό port

100 γρ. λευκό κρασί

χυμό από ½ λεμόνι

10 φύλλα μέντα

300 γρ. μίνι mozzarella

100 γρ. σαλάμι

150 γρ. σαλάτα ανάμεικτη (ρόκα, μάσα, λόλο ρόσο, τροκαντέρο, φριζέ)

1 κρεμμύδι κόκκινο

1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε τα πεπόνια, τα κάνουμε μπαλάκια και τα μαρινάρουμε μέσα σε ένα μπολ με το port, το λευκό κρασί και τη μέντα για μία ημέρα. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε μέσα την ανάμεικτη σαλάτα και ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες. Έχουμε σουρώσει τα μπαλάκια πεπόνι από τη μαρινάτα και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα. Ύστερα προσθέτουμε τη mozzarella και το σαλάμι κομμένο σε ροδέλες. Κάνουμε μία βινεγκρέτ βάζοντας σε ένα μπολ και ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και τη ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα μας.

empty alt

Λουκάνικα με μανιτάρια

Μαγειρέψτε τόσο απλά τα λουκάνικα μαζί με τα μανιτάρια και όλοι θα θυμούνται το υπέροχο πιάτο σας!
empty alt

Pasta με 4 τυριά

Η πλούσια γεύση των τυριών σε ένα ξεχωριστό συνδυασμό.
empty alt

Φιλετάκια από μπακαλιάρο με σπανάκι

Το δυναμωτικό σπανάκι συναντά τον θρεπτικό μπακαλιάρο και δημιουργούν μια γαστριμαργική μαγεία. 
empty alt

Pesto με καρυδόψιχα

Δοκιμάστε ένα ακόμη πιο γευστικό pesto για να απολαύσετε τα μακαρόνια σας. 
empty alt

Γαρίδες σαγανάκι

Το θαλασσινό αυτό δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσει.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Linguine με πορτοκάλι

Το άρωμα του πορτοκαλιού θα δώσει μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση στα ζυμαρικά σας.
empty alt

Πράσινη σαλάτα με μύδια και σκορδαλιά

Φίνα γεύση στην σαλάτα με τα μύδια και την σπιρτάδα της σκορδαλιάς.
Back To Top