Μέτρια   Μερίδες : 2   18.31-21.00  

Επιλέξτε μία γιαπωνέζικη σούπα για ένα ελαφρύ γεύμα.

Υλικά:

100 γρ. νουντλ από ρύζι

6-7 φέτες τζίντζερ

200 γρ. τόφου κομμένο τετραγωνάκια

½ πεπεροντσίνο κομμένο σε ροδέλες

½ ντάικον κομμένο σε τετραγωνάκια

1 μικρή πράσα κομμένη σε ροδέλες

1 ποτήρι ζωμό λαχανικών

½ ποτήρι σόγια

20 μπιζέλια

100 γρ. καρδιές μπαμπού

100 γρ. μανιτάρια shiitake

3 φύλλα λάχανο σαβόι λεπτοκομμένο

1 καρότο κομμένο τετραγωνάκια

Οδηγίες:

Βράζουμε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παίρνουμε μία κατσαρόλα, τη γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε αρχικά το καρότο και ντάικον, το τζίντζερ και το πεπεροντσίνο, ύστερα τα μπιζέλια και τις καρδιές μπαμπού, τα μανιτάρια, το σαβόι και την πράσα. Αφήνουμε να βράσουν 30 λεπτά περίπου και στο τέλος ρίχνουμε μέσα τα νουντλ και αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να βράσουν ακόμη μισή ώρα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε μαζί με το τόφου.

empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Μους με limoncello

Τι είναι κίτρινο, έχει ιδιαίτερη γεύση και γίνεται μους;
empty alt

Σαλάτα με κριθαράκι και λαχανικά

Μια εναλλακτική σαλάτα που τα υλικά της μπορούν να την κάνουν και κυρίως "ελαφρύ" γεύμα.
empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς και πεπεροντσίνο

Μια μακαρονάδα απευθείας από τη θάλασσα!
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Cheesecake με λεμόνι χωρίς γλουτένη

Ένα γλυκό για να αποφύγετε τη γλουτένη.
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Λουκάνικα με μελιτζάνες

Ο πετυχημένος συνδυασμός κρέατος και λαχανικού σε αυτό το πιάτο
Back To Top