Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το κλασικό πιάτο που υποκύπτουν όλοι.

Υλικά:

680 γρ. κιμά (μισό αρνί – μισό μοσχαρίσιο)

150 ml γάλα

50 γρ. ψίχα φρέσκου ψωμιού σε τρίμματα

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 κ.γ. κύμινο

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλεύρι για το πασπάλισμα

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

600 ml πασάτα

1 κ.γ. ζάχαρη

2 φύλλα δάφνης

1 μικρό κρεμμύδι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Αναμειγνύουμε τα ψίχουλα ψωμιού με το γάλα. Προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο και το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε. Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα μικρού λουκάνικου μήκους 5 εκ. και τα αλευρώνουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κουταλιές από το ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια γυρίζοντάς τα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σιγοβράζουμε την πασάτα, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και το κρεμμύδι για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Τα σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

empty alt

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις
empty alt

Καναπεδάκια με αχλάδι και γκοργκονζόλα

Να πως τα αχλάδια παίρνουν την θέση του ορεκτικού στο τραπέζι σας.
empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Ρολό με nutella

Αγαπημένο γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας.
empty alt

Αγκινάρες αλά πολίτα

Μια γευστική και υγειινή πρόταση για το καθημερινό τραπέζι.
empty alt

Ντρέσινγκ για σαλάτα

Ένα υπέροχο ντρέσινγκ για να δώσετε γεύση στις σαλάτες και τα λαχανικά σας.
empty alt

Λαιμός χοιρινός στην κατσαρόλα με κανέλα

Η κανέλα δίνει το άρωμά της στο χοιρινό και απογειώνεται η γεύση του.
empty alt

Σπανακόρυζο στο φούρνο

Ενα διαφορετιό σπανακόριζο στο φούρνο με λαχταριστή μπεσαμέλ.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top