Μέτρια   Μερίδες : 3   15.01-18.30  

Το αβοκάντο δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το ζυμαρικό που συνδυάζεται με γαρίδες.

Υλικά

300 γρ. Spaghetti

200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

50 γρ. ελαιόλαδο

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

200 γρ. κρέμα γάλακτος

1 αβοκάντο

1 σφηνάκι κονιάκ

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Αλάτι

Πιπέρι

 

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το μαϊντανό και τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει 5 – 8 λεπτά. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, έχουμε βράσει τα Spaghetti al dente, τα έχουμε σουρώσει κρατώντας λίγο από το νερό που έχουν βράσει και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε να δέσουν όλα μαζί. Προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε και τέλος βάζουμε και το αβοκάντο που το έχουμε κόψει την τελευταία στιγμή τετραγωνάκια (για να μη μαυρίσει). Σοτάρουμε και προσθέτουμε και την πάπρικα. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.

empty alt

Semifredo καφέ

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.
empty alt

Κεφτεδάκια με κολοκύθια και βασιλικό

Πλάστε κεφτεδάκια με δροσερά κολοκυθάκια, βασιλικό και πολέντα.
empty alt

Κρέμα από ρεβίθια και τραγανό σπεκ

Απαλή και γεμάτη κρέμα από ρεβίθια, συνοδευμένη με τραγανό σπεκ. Ένα όμορφο χορταστικό πιάτο στο τραπέζι σας.
empty alt

Bucatini με γαρίδες, κολοκυθάκια και φιστίκι

Μία εναλλακτική πρόταση για συνταγή ζυμαρικών όπου συνδυάζονται τέλεια τα θαλασσινά μαζί με λαχανικά και ξηρούς καρπούς.
empty alt

Μπισκότα με μπαχαρικά

Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο συνυπάρχουν σε ένα τραγανό σνακ.
empty alt

Βελουτέ από αρακά

Τέλεια σούπα από αρακά, τρώγεται ζεστή και κρύα.
empty alt

Τράιφλ με μπράουνις

Ένα επιδόρπιο πανεύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο.
empty alt

Κέικ με μπανάνα

Κέικ με πλούσια γεύση μπανάνας, ιδιαίτερο και λίγο χρονοβόρο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
Back To Top