Εύκολη   Μερίδες : 6   10.01-12.30  

Ιδανική και πεντανόστιμη συνταγή για να εντάξεις το σπανάκι στη διατροφή σου.

Υλικά:

300 γρ. σπανάκι φρέσκο

300 γρ. ρύζι για πιλάφι

3 κ.σ. βούτυρο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

120 γρ. ροκφόρ σε τρίμματα

Λίγο βούτυρο λιωμένο

200 γρ. κίτρινο τυρί για το πασπάλισμα

120 γρ. κρέμα γάλακτος

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε. Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεματίζουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε και αυτό πολύ καλά. Στη συνέχεια το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και ανακατεύουμε. Μόλις μαλακώσουν αρκετά αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε αμέσως μέσα το ροκφόρ. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μισό ρύζι. Επάνω απλώνουμε τη γέμιση με το σπανάκι και τελειώνουμε από πάνω με το υπόλοιπο ρύζι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κίτρινο τυρί με την κρέμα γάλακτος και το περιχύνουμε από πάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

empty alt

Σούπα τορτελίνι

Μια σούπα διαφορετική ή ο άλλος τρόπος για να γευτείτε τα αγαπημένα σας τορτελίνια.
empty alt

Crumble Brownie

Απολαυστικά brownies που θα θέλετε να τα φτιάχνετε συνέχεια
empty alt

Ριζότο με φράουλες

Τα ετερόνυμα έλκονται και στο πιάτο!
empty alt

Ρύζι μαύρο με σκόρδο λεμόνι και ντομάτα

Η αγαπημένη τροφή των Κινέζων, σε ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Μπακαλιάρος ψητός

Ένας άξιος εκπρόσωπος της θάλασσας στο πιάτο σας με τα... κρεμμυδάκια. 
empty alt

Κανελόνια πασχαλινά

Μία εύκολη συνταγή για γεμιστά κανελόνια. Φτιάξτε το για πρώτο ή και για κυρίως πιάτο.
empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
empty alt

Carpaccio σολομού με σάλτσα αβοκάντο

Ο σολομός και σε αυτό το πιάτο κλέβει την παράσταση.
Back To Top