Εύκολη   Μερίδες : 6   10.01-12.30  

Ιδανική και πεντανόστιμη συνταγή για να εντάξεις το σπανάκι στη διατροφή σου.

Υλικά:

300 γρ. σπανάκι φρέσκο

300 γρ. ρύζι για πιλάφι

3 κ.σ. βούτυρο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

120 γρ. ροκφόρ σε τρίμματα

Λίγο βούτυρο λιωμένο

200 γρ. κίτρινο τυρί για το πασπάλισμα

120 γρ. κρέμα γάλακτος

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε. Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεματίζουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε και αυτό πολύ καλά. Στη συνέχεια το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και ανακατεύουμε. Μόλις μαλακώσουν αρκετά αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε αμέσως μέσα το ροκφόρ. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μισό ρύζι. Επάνω απλώνουμε τη γέμιση με το σπανάκι και τελειώνουμε από πάνω με το υπόλοιπο ρύζι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κίτρινο τυρί με την κρέμα γάλακτος και το περιχύνουμε από πάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

empty alt

Μπακαλιάρος με ελιές και ντομάτα

Ένα πιάτο με χαμηλά λιπαρά αλλά πλούσια γεύση.
empty alt

Ρολά από λαυράκι με ρόκα και γραβιέρα Κρήτης

Η γραβιέρα Κρήτης βρήκε επιτέλους ταίρι, τα λαυράκια. 
empty alt

Κρουασανάκια γεμιστά με μελιτζάνα

Δοκιμάστε να φτιάξετε αλμυρά κρουασανάκια με μελιτζάνα για ένα διαφορετικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Μανιτάρια με πατάτες στο φούρνο

Το σπίτι θα μοσχομυρίσει με τις μυρωδιές που θα αναδυθούν. 
empty alt

Χτένια γκρατινέ

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Lemon curd

Αυτό το γλυκό το χρωστάμε στους Αγγλούς οι οποίοι θεωρούν τα λεμόνια πολύτιμα αφού δεν ευδοκιμούσαν στο νησί τους.
empty alt

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.
empty alt

Τράιφλ με μπράουνις

Ένα επιδόρπιο πανεύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο.
Back To Top