Μέτρια   Μερίδες : 6   10.01-12.30  

Φρέσκο και τραγανό σπιτικό ψωμί από τα χεράκια σας. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις του ψωμιού.

Υλικά:

350 γρ. αλεύρι μαλακό 00

200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

100 γρ. διάφορους σπόρους

20 γρ. ελαιόλαδο

16 γρ. αλάτι

8 γρ. μαύρη ζάχαρη

25 γρ. μαγιά

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα δύο άλευρα και τους σπόρους. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε σιγά σιγά να ρίχνουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά. Δουλεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα εύπλαστο. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο. Ύστερα δουλεύουμε ξανά και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε. Αφήνουμε πάλι να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.  Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσει ένα σκούρο καφέ χρώμα.

empty alt

Αγκινάρες γιαχνί

Υγιεινό και απολαυστικό πιάτο που δίνει χρώμα και πλούσια γεύση στο τραπέζι.
empty alt

Αλμυρό στρούντελ με χόρτα και ξινομυζήθρα

Πούδρα αμυγδάλου, μαζί με στρούντελ και χόρτα, ένας αναπάντεχος συνδυασμός. 
empty alt

Πατάτες baby με κόκκινη πιπεριά

Αλλη μια πρόταση για τις αγαπημένες πατάτες.
empty alt

Κέικ με μπανάνα

Κέικ με πλούσια γεύση μπανάνας, ιδιαίτερο και λίγο χρονοβόρο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
empty alt

Γλυκό κάστανο

Γλυκό κάστανο: ένα εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού για να τους εκπλήξετε όλους.
empty alt

Τορτελίνι ογκρατέν

Πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο σκέτος πειρασμός που αξίζει να το δοκιμάσετε.
empty alt

Panzanella

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
Back To Top