Μέτρια   Μερίδες : 6   10.01-12.30  

Φρέσκο και τραγανό σπιτικό ψωμί από τα χεράκια σας. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις του ψωμιού.

Υλικά:

350 γρ. αλεύρι μαλακό 00

200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

100 γρ. διάφορους σπόρους

20 γρ. ελαιόλαδο

16 γρ. αλάτι

8 γρ. μαύρη ζάχαρη

25 γρ. μαγιά

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα δύο άλευρα και τους σπόρους. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε σιγά σιγά να ρίχνουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά. Δουλεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα εύπλαστο. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο. Ύστερα δουλεύουμε ξανά και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε. Αφήνουμε πάλι να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.  Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσει ένα σκούρο καφέ χρώμα.

empty alt

Fusilli με λουκάνικο

Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και πραγματική νοστιμιά.
empty alt

Ρύζι με κοτόπουλο και λαχανικά

Ένα ελαφρύ και με πολλές βιταμίνες πιάτο, τρώγεται κρύο και ζεστό και μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στο γραφείο.
empty alt

Λαβράκια με άγρια μανιτάρια

Αν ψάχνετε να βγάλετε λαβράκι, αυτή η συνταγή είναι για εσάς! 
empty alt

Carpaccio κρέατος

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.
empty alt

Γεμιστό καλαμάρι

Καλαμάρια γεμιστά, ένα πιάτο νόστιμο και μία ξεχωριστή πρόταση για να απολαύσετε τα θαλασσινά σας.
empty alt

Ψάρι γλώσσα με διάφορα λαχανικά

Τα λαχανικά συνάντησαν τη θάλάσσα ή η θάλασσα τα λαχανικά;
empty alt

Tagliolini rosa antico

Μεθυστική γεύση σε ένα χρωματιστό πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Μους από μέλι και ρόδι

Ελαφριά, φρέσκια και δροσερή μους, ιδανική να την προσφέρετε μετά από πλούσιο γεύμα.
Back To Top