Δύσκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό από τη Δρέσδη της Γερμανίας. Απίθανο και εξαιρετικό κέικ σε γεύση και εμφάνιση.

Υλικά:

130 ml γάλα πλήρες

50 γρ. ζάχαρη

40 γρ. μαγιά νωπή

½ κιλό αλεύρι σκληρό

150 γρ. σταφίδα (ξανθή και μαύρη)

5 κρόκους αυγών

130 γρ. βούτυρο χλιαρό

50 γρ. αμύγδαλα άσπρα ωμά

20 ml κονιάκ

1 πρέζα αλάτι

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

1 κ.σ. ανακατεμένα μπαχαρικά (κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο)

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το γάλα μαζί με πέντε κουταλιές αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι. Σκεπάζουμε με μία υγρή πετσέτα και αφήνουμε το προζύμι σε ζεστό μέρος για 20-30 λεπτά. Εν τω μεταξύ πλένουμε καλά τις σταφίδες και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν καλά. Έπειτα ανακατεύουμε στο μίξερ το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με τους κρόκους, το έτοιμο προζύμι και το χλιαρό βούτυρο. Ζυμώνουμε με το γάντζο ώσπου να δημιουργηθεί μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες και το κονιάκ και ανακατεύουμε απαλά. Σκεπάζουμε τη ζύμη του κέικ με μία υγρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος και να διπλασιαστεί σε όγκο. Μόλις είναι έτοιμη ξαναζυμώνουμε με τα χέρια και πιέζουμε με τις παλάμες ώστε να γίνει επίπεδη με πάχος 3 εκ. περίπου. Έπειτα τη διπλώνουμε αφήνοντας την κάτω επιφάνειά της να προεξέχει κατά 1 εκατοστό. Ψήνουμε σε προθερμασμέο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο αλείφουμε με ένα πινέλο με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη που την έχουμε ανακατέψει πριν με διάφορα μπαχαρικά.

empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και καλαμάρια

Και θαλασσινά και ζυμαρικά σε ένα!
empty alt

Σάλτσα guakamole

Εξαιρετική σάλτσα για να συνοδεύσετε κόκκινα κρέατα.
empty alt

Ροφός φιλέτο με αρωματικά

Πείτε ναι στο ροφό και αφήστε τη γεύση του να σας ξελογιάσει. 
empty alt

Αρνί στην κατσαρόλα με κουκιά και σκόρδο

Ενας ακόμη τρόπος για να απολαύσετε το αρνάκι συνδυασμένο με κουκιά.
empty alt

Χοιρινό φιλέτο με σφολιάτα

Τυλίξτε το χοιρινό φιλέτο σε σφολιάτα, ξεφύγετε λιγάκι από τα συνηθισμένα και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
empty alt

Ταλιατέλες με σπαράγγια

Επιλέξτε αν θέλετε άλλο ζυμαρικό, τα σπαράγγια συνδυάζονται τέλεια με όλα!
empty alt

Πουτίγκα με γάλα αμυγδάλου και passion fruits

Φρούτα του πάθους σε μια πουτίγκα με πολύ...πάθος και αληθινή γεύση.
empty alt

Πιπεριές γεμιστές με κους κους

Αν βαρεθήκατε τα κλασικά γεμιστά δοκιμάστε πιπεριές γεμιστές με κους κους. Μία light και πεντανόστιμη πρόταση για φαγητό.
Back To Top