Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Μπορεί κανείς να την ονομάσει και μηλόπιτα, ξεχωριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά:

400 γρ. μήλα κομμένα σε τετραγωνάκια

Για τη ζύμη

2 αυγά

100 γρ. πούδρα αμυγδάλου

100 γρ. αλεύρι

70 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Ζεστ από 1 πορτοκάλι

100 γρ. ζάχαρη

1 φακελάκι μπέκιν

2 κ.σ. γάλα

Για το crumble

100 γρ. αλεύρι

80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. πούδρα αμυγδάλου

80 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

Οδηγίες:

Κάνουμε το crumble. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και την πούδρα αμυγδάλου με τα δάχτυλά μας και το κάνουμε τρίμματα. Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Φτιάχνουμε τη ζύμη. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα δύο αυγά και μετά το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέκιν, το γάλα και το ζεστ από το πορτοκάλι. Αν η ζύμη είναι λίγο πηχτή βάζουμε χυμό από ½ πορτοκάλι. Προσθέτουμε μέσα και τα μήλα και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τη φόρμα από μία τούρτα που έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε το μείγμα από τη ζύμη και το απλώνουμε. Βάζουμε επάνω τη μαρμελάδα και ύστερα προσθέτουμε το crumble. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.

empty alt

Strudel με κεράσια

Αρωματικό στρούντελ κεράσι που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
empty alt

Αμάρανθος και κινόα με ξηρούς καρπούς και λαχανικά

Ένα πιάτο με υψηλή θρεπτική αξία.
empty alt

Ριζότο του ψαρά

Θαλασσινή αύρα σε ένα πιάτο που θα σας ανταμείψει με την γεύση του.
empty alt

Πίτα με κιμά, ελιές και φέτα

Λαχταριστή πίτα με γέμιση από κιμά και φέτα. Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
empty alt

Σουφλέ με σολομό

Για ένα γρήγορο γεύμα φτιάξτε αυτό το υπέροχο και διαφορετικό σουφλέ με σολομό.
empty alt

Gomasio

Φτιάξτε το για να δώσετε μία έξτρα γεύση στις σαλάτες σας, το ρύζι και τις σούπες.
empty alt

Πικάντικη σάλτσα

Αβοκάντο, πεπόνι και γαρίδες είναι μερικά από τα υλικά που μπλέκονται ευχάριστα. 
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.

Back To Top