Μέτρια   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Ιταλική πινελιά για μια διαφορετική αλλα συναρπαστική γευστική εκδοχή της διάσημου ψαριού.

Υλικά:

1 τσιπούρα (1 κιλό) πλυμένη και καθαρισμένη

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες φετούλες

1 πεπεροντσίνο ψιλοκομμένο

2 φύλλα φασκόμηλο

2-3 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κλωνάρια δεντρολίβανο

2 κλωνάρια θυμάρι

½ ποτήρι λευκό κρασί

2 κουταλιές ελαιόλαδο

5-6 φέτες κρεμμύδι

2 φέτες λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα ταψί βάζουμε ένα φύλλο λαδόκολλα, αλατοπιπερώνουμε όλο το ψάρι και γεμίζουμε την κοιλιά με το σκόρδο και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Βάζουμε το ψάρι πάνω στη λαδόκολλα, προσθέτουμε το πεπεροντσίνο, λίγο από το μαϊντανό που έχει μείνει, τις φέτες λεμονιού και κρεμμυδιού, ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο και το κρασί. Κλείνουμε από πάνω τυλιχτά το χαρτί και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180°.

empty alt

Σούπα τορτελίνι

Μια σούπα διαφορετική ή ο άλλος τρόπος για να γευτείτε τα αγαπημένα σας τορτελίνια.
empty alt

Crumble Brownie

Απολαυστικά brownies που θα θέλετε να τα φτιάχνετε συνέχεια
empty alt

Ριζότο με φράουλες

Τα ετερόνυμα έλκονται και στο πιάτο!
empty alt

Ρύζι μαύρο με σκόρδο λεμόνι και ντομάτα

Η αγαπημένη τροφή των Κινέζων, σε ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Μπακαλιάρος ψητός

Ένας άξιος εκπρόσωπος της θάλασσας στο πιάτο σας με τα... κρεμμυδάκια. 
empty alt

Κανελόνια πασχαλινά

Μία εύκολη συνταγή για γεμιστά κανελόνια. Φτιάξτε το για πρώτο ή και για κυρίως πιάτο.
empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
empty alt

Carpaccio σολομού με σάλτσα αβοκάντο

Ο σολομός και σε αυτό το πιάτο κλέβει την παράσταση.
Back To Top