Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ενα διαφορετιό σπανακόριζο στο φούρνο με λαχταριστή μπεσαμέλ.

Υλικά:

1 κιλό σπανάκι φρέσκο

200 γρ. ρύζι για πιλάφι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

150 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Μπεσαμέλ για την επιφάνεια

50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο για την επίστρωση

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το ρύζι, το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη. Σε μία άλλη ζεματίζουμε το σπανάκι μαζί με το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και σουρώνουμε. Ύστερα παίρνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε στη συνέχεια το μείγμα με το σπανάκι και τα μυρωδικά να σοταριστούν λίγο κι αυτά και τέλος τα αυγά. Σε ένα πυρέξ που έχουμε πριν βουτυρώσει απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό ρύζι και το μισό τυρί από πάνω. Ύστερα συνεχίζουμε απλώνοντας το μείγμα με το σπανάκι και το υπόλοιπο τυρί. Τελειώνουμε ρίχνοντας από πάνω το υπόλοιπο ρύζι και καλύπτουμε το πυρέξ με τη μπεσαμέλ και το τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσει καλά η μπεσαμέλ.

empty alt

Βακαλάος από την Ιταλία

Βακαλάος με ιταλικό αέρα και φυσικά φίνα γεύση.
empty alt

Ριζότο με κολοκυθάκια και τα λουλούδια τους

Τα πιο γευστιά "λουλούδια" στο πιάτο σας με το πάντα  αγαπημένο ριζότο.
empty alt

Μπουσκέτες με κοτόπουλο και αβοκάντο

Μόλις κόψετε το αβοκάντο θα ανυπομονείτε να το γευτείτε μαζί με ζουμερό κοτόπουλο.
empty alt

Πίτα με κιμά, ελιές και φέτα

Λαχταριστή πίτα με γέμιση από κιμά και φέτα. Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
empty alt

Ζωμός ψαριού

Μπορείτε να διατηρήσετε το ζωμό ψαριού στην κατάψυξη μέσα σε παγοθήκες.
empty alt

Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο

Αυτή η σαλάτα μπορεί να είναι και η λύση για όσους θέλουν ένα ελαφρύ γεύμα.
empty alt

Μπράουνις με καρύδια

Τραγανό απ’έξω και υγρό από μέσα. Εύκολο και οικονομικό γλυκό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
empty alt

Αρνί με σάλτσα από σκόρδο

Αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για τα γιορτινά σας τραπέζια και όχι άδικα. 
Back To Top