Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ενα διαφορετιό σπανακόριζο στο φούρνο με λαχταριστή μπεσαμέλ.

Υλικά:

1 κιλό σπανάκι φρέσκο

200 γρ. ρύζι για πιλάφι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

150 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Μπεσαμέλ για την επιφάνεια

50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο για την επίστρωση

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το ρύζι, το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη. Σε μία άλλη ζεματίζουμε το σπανάκι μαζί με το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και σουρώνουμε. Ύστερα παίρνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε στη συνέχεια το μείγμα με το σπανάκι και τα μυρωδικά να σοταριστούν λίγο κι αυτά και τέλος τα αυγά. Σε ένα πυρέξ που έχουμε πριν βουτυρώσει απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό ρύζι και το μισό τυρί από πάνω. Ύστερα συνεχίζουμε απλώνοντας το μείγμα με το σπανάκι και το υπόλοιπο τυρί. Τελειώνουμε ρίχνοντας από πάνω το υπόλοιπο ρύζι και καλύπτουμε το πυρέξ με τη μπεσαμέλ και το τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσει καλά η μπεσαμέλ.

empty alt

Ριζότο με αρακά και μέντα

Ενα πιάτο που προσφέρει την απίθανη γεύση του ριζότο σε συνδυασμό με τον αρακά.
empty alt

Μπανάνα bread

Ένα γλυκό για μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Γεμιστό καλαμάρι

Καλαμάρια γεμιστά, ένα πιάτο νόστιμο και μία ξεχωριστή πρόταση για να απολαύσετε τα θαλασσινά σας.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Μπακαλιάρος με κρασί

Το αγαπημένο ψάρι σε μια ακόμη γευστική πρόταση.
empty alt

Μυζήθρα σαγανάκι

Ενα διαφορετικό και εύκολο σαγανάκι που θας σας εκπλήξει με την γεύση του.
empty alt

Σπαγγέτι με γαρίδες και pesto

Το pesto με γαρίδες δίνουν ενα πρωτότυπο συνδυασμό που συνοδεύει άψογα το σπαγγέτι σας.
empty alt

Σκαλοπίνια με ροζ πιπέρι

Ιδιαίτερη γευστική πρόταση που θα δώσει διαφορετική όψη στο τραπέζι σας.
Back To Top