Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ενα διαφορετιό σπανακόριζο στο φούρνο με λαχταριστή μπεσαμέλ.

Υλικά:

1 κιλό σπανάκι φρέσκο

200 γρ. ρύζι για πιλάφι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

150 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Μπεσαμέλ για την επιφάνεια

50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο για την επίστρωση

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το ρύζι, το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη. Σε μία άλλη ζεματίζουμε το σπανάκι μαζί με το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και σουρώνουμε. Ύστερα παίρνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε στη συνέχεια το μείγμα με το σπανάκι και τα μυρωδικά να σοταριστούν λίγο κι αυτά και τέλος τα αυγά. Σε ένα πυρέξ που έχουμε πριν βουτυρώσει απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό ρύζι και το μισό τυρί από πάνω. Ύστερα συνεχίζουμε απλώνοντας το μείγμα με το σπανάκι και το υπόλοιπο τυρί. Τελειώνουμε ρίχνοντας από πάνω το υπόλοιπο ρύζι και καλύπτουμε το πυρέξ με τη μπεσαμέλ και το τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσει καλά η μπεσαμέλ.

empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Φακές με ρύζι

Το αγαπημένο μας φακόρυζο δεν είναι μόνο γευστικότατο αλλά και εξαιρετική πηγή σιδήρου και θρεπτικών συστατικών.
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Καρμπονάρα από θαλασσινά

Οι πιο φίνες γεύσεις από τη θάλασσα σε ένα πιάτο.
empty alt

Semifredo καφέ

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.
empty alt

Ροζ κους κους με μπρόκολο

Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!
Back To Top