Μέτρια   Μερίδες : 2   12.31-15.00  

Τσιπούρα ψημένη μέσα στο αλάτι, απλό αλλά κυρίως εντυπωσιακό!

Υλικά:

1 τσιπούρα

1 ½ κιλό αλάτι χοντρό

1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Παίρνουμε την τσιπούρα, την καθαρίζουμε και της βάζουμε μέσα στην κοιλιά 2 φέτες πορτοκάλι, 1 κλωνάρι δεντρολίβανο και 1 σκελίδα σκόρδο. Παίρνουμε ένα τηγάνι, απλώνουμε στον πάτο μία στρώση από αλάτι 1 εκ.. Τοποθετούμε από πάνω το ψάρι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο αλάτι. Ψήνουμε στο φούνρο στους 220 βαθμούς για μισή ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να γίνει χλιαρό και χτυπάμε να τσακιστεί η κρούστα αλατιού, καθαρίζουμε από το αλάτι και βάζουμε από πάνω λίγο ωμό ελαιόλαδο.

empty alt

Πάστα φλώρα με ελαιόλαδο κρέμα από μήλο και φυστίκι

Η γλυκιά μας πάστα φλώρα μέσα σε φορμάκια.
empty alt

Περσική τούρτα

Με λίγι αλέυρι, φουντούκια, φρουκτόζη, αυγά και αυγά φτιάχνουμε θαύματα. 
empty alt

Σούπα με κάρυ

Προσέξτε τη διατροφή σας φτιάχνοντας ελαφριές και νόστιμες σούπες. Συνοδεύστε τη σούπα κάρυ με βρασμένα λαχανικά και 2 κριτσίνια και έχετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα. 
empty alt

Σαλάτα από σολομό

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα.
empty alt

Γαρίδες με σκόρδο

Το δημοφιλές θαλασσινό στην πιο απλή αλλά γευστική εκδοχή του.
empty alt

Χρωματιστά ζελεδάκια φρούτων

Αυτά τα ζελεδάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
empty alt

Λουκάνικα με μελιτζάνες

Ο πετυχημένος συνδυασμός κρέατος και λαχανικού σε αυτό το πιάτο
empty alt

Χταπόδι κοκκινιστό

Μεζές ιδανικός  για να συνοδεύσει το τραπέζι της παρέας.
Back To Top