Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.

Υλικά:

1 αγγούρι

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Ψιλοκόβουμε το αγγούρι και το βάζουμε στο σουρωτήρι με μπόλικο αλάτι μια μισή ώρα. Ύστερα ξεπλένουμε με νερό και αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το σκόρδο, το δυόσμο και το άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο αν θέλουμε και σερβίρουμε με πιτούλες και ελιές.

empty alt

Τούρτα από μήλα με crumble από αμύγδαλο

Μπορεί κανείς να την ονομάσει και μηλόπιτα, ξεχωριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
empty alt

Μπισκότα αρωματισμένα με λεβάντα και καρύδα

Αρωματίστε τον ουρανίσκο σας με δυο από τα πιο όμορφα αρώματα της φύσης.
empty alt

Χοιρινό φιλέτο με σφολιάτα

Τυλίξτε το χοιρινό φιλέτο σε σφολιάτα, ξεφύγετε λιγάκι από τα συνηθισμένα και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
empty alt

Μπανόφι

Εύκολο αγγλικό γλυκό που δίνει λύση για ένα εντυπωσιακό και αγαπημένο επιδόρπιο.
empty alt

Κοτόπουλο με σκόρδο

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ισπανικής κουζίνας.
empty alt

Χταπόδι με μέλι και κρόκο κοζάνης

Μια διαφορετική πρόταση του χταποδιού για ένα ξεχωριστό ορεκτικό που μπορεί να μετατραπεί σε κυρίως αν συνοδευτεί με ζυμαρικά.
empty alt

Ρολό από κιμά αρωματισμένο με πορτοκάλι

Το ρολό από κιμά είναι και θα είναι πάντα ιδανική πρόταση για φαγητό στο σπίτι με φίλους.
empty alt

Κεφτεδάκια με βρώμη

Η βρώμη δεν είναι μόνο για πρωινό.
Back To Top