Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Zabaione

0     

Zabaione

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  6:30μμ-9μμ
ΑυγόΖάχαρηΛευκό κρασί

Υλικά

4 κρόκοι αυγών (από φρέσκα αυγά)

120 γρ. ζάχαρη

8 κ.σ. κρασί marsala

Οδηγίες

Χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και ύστερα προσθέτουμε σιγά σιγά το marsala χτυπώντας πάντα σε μέτρια ταχύτητα. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι σε μπεν μαρί (όπου το νερό βράζει ήδη) και χτυπάμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι γίνει ένα μείγμα κρεμώδες. Προσέχουμε το μείγμα να μη βράζει. Τέλος βγάζουμε από το μπεν μαρί, βάζουμε σε μπολάκια και το σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό. Συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια ρίχνοντας από πάνω την κρέμα.