Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.

Υλικά:

4 κρόκοι αυγών (από φρέσκα αυγά)

120 γρ. ζάχαρη

8 κ.σ. κρασί marsala

Οδηγίες:

Χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και ύστερα προσθέτουμε σιγά σιγά το marsala χτυπώντας πάντα σε μέτρια ταχύτητα. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι σε μπεν μαρί (όπου το νερό βράζει ήδη) και χτυπάμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι γίνει ένα μείγμα κρεμώδες. Προσέχουμε το μείγμα να μη βράζει. Τέλος βγάζουμε από το μπεν μαρί, βάζουμε σε μπολάκια και το σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό. Συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια ρίχνοντας από πάνω την κρέμα.

empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ρυζοκροκέτες

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση

Back To Top