Κι ενώ σε ηλικία 35 ετών ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε λογικά στα λυκόφως της καριέρας του, η άριστη φυσική του κατάσταση μέσα και έξω από το γήπεδο τον βοηθά να συνεχίζει τις μεγάλες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, με την οποία ήδη διανύει την τρίτη σεζόν.

Κι ενώ σε ηλικία 35 ετών ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε λογικά στα λυκόφως της καριέρας του, η άριστη φυσική του κατάσταση μέσα και έξω από το γήπεδο τον βοηθά να συνεχίζει τις μεγάλες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, με την οποία ήδη διανύει την τρίτη σεζόν.

Δεν είναι μυστικό ότι την άριστη φυσική κατάσταση του Κριστιάνο Ρονάλντο επιβεβαιώνουν και τα στατιστικά της Γιουβέντους σύμφωνα με τα οποία είναι ο γρηγορότερος παίκτης της ομάδας. Σ’ αυτό ακριβώς ποντάρει η Μεγάλη Κυρία, που σύμφωνα με τη bwin έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρει τη νίκη στον αγώνα της 4ης αγωνιστικής κόντρα στην Κροτόνε.

Ποιοι παράγοντες συμβάλλουν όμως στην εξαίρετη φυσική κατάσταση του Κριστιάνο; Μα οι καθημερινές του συνήθειες, όπως το πρόγραμμα διατροφής και άσκησης που ακολουθεί και οι οποίες έχουν αποτελεσματικότητα χάρη στην τρομακτική θέληση που ο ίδιος δείχνει.

Εκτός από τη σκληρή προπόνηση ωστόσο, το πλάνο διατροφής του Κριστιάνο Ρονάλντο συνέβαλε σημαντικά στο να γίνει ένας από τους πιο fit ανθρώπους στον πλανήτη. Η σωματική του διάπλαση είναι εξίσου θρυλική με την εξαιρετική του ικανότητα στο γήπεδο και τον βοήθησε σημαντικά στο να κατακτήσει πολλά τρόπαια· δύο τίτλοι της La Liga, δύο Copa del Rey και τέσσερις τίτλοι Champions League είναι μόνο μερικά από αυτά.

Εύλογα λοιπόν, ο CR7 έχει κάνει όλους εμάς να αναρωτιόμαστε πώς ένας κοκαλιάρης έφηβος εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου. Ας ρίξουμε μια ματιά λοιπόν στην επική διατροφική ρουτίνα του ποδοσφαιρικού αστέρα.

Οι Πορτογάλοι σίγουρα ξέρουν να τρώνε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν αποτελεί εξαίρεση. Ακολουθεί μια θαυμάσια ποικιλόμορφη διατροφή που περιλαμβάνει χυμούς φρούτων, ψωμί, ψάρια, αυγά, μπριζόλες και περιστασιακά ένα κομμάτι τούρτα ή μια σοκολάτα. Το αγαπημένο του πιάτο είναι πορτογαλικό, ονομάζεται Bacalhau à Brás και περιέχει παστό μπακαλιάρο, κρεμμύδια, λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες, μαύρες ελιές και μαϊντανό σερβιρισμένα πάνω σε αυγά μπρουγιέ.

Παρά τη φαινομενικά μεγάλη του όρεξη, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πολύ αυστηρός όσον αφορά τη διατροφή του, ειδικά κατά την προπόνηση. Για παράδειγμα, διαιρεί συνήθως την καθημερινή του τροφή σε έξι μικρότερα γεύματα, τα οποία καταναλώνει ανά διαστήματα 2-4 ωρών. Αυτό όχι μόνο διατηρεί ένα σταθερό και βέλτιστο ρυθμό μεταβολισμού, αλλά του δίνει δύναμη και μειώνει την πείνα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Φυσικά, ο Ρονάλντο λατρεύει την πρωτεΐνη. Είναι γνήσιος λάτρης των θαλασσινών, ενώ παράλληλα καταναλώνει άπαχο κρέας, μπριζόλες και αυγά. Αυτά τα συνδυάζει με πρωτεϊνικά ροφήματα και συμπληρώματα διατροφής για τις αρθρώσεις, τα οποία βοηθούν επίσης στην αποκατάσταση των μυών μετά από έντονη προπόνηση ή έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Στην ανάκαμψη των μυών βοηθούν επίσης οι γενναιόδωρες μερίδες φρούτων και λαχανικών που καταναλώνει σε συνδυασμό με πολυβιταμίνες και ειδικά διαμορφωμένα αθλητικά ποτά, ενώ προσπαθεί να αποφεύγει τη ζάχαρη και το αλκοόλ.

Ωστόσο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πιθανότατα τροποποιεί τη διατροφή του ανάλογα με τις απαιτήσεις της καριέρας του. Ως αποτέλεσμα, το τυπικό πρόγραμμα γευμάτων του προσαρμόζεται σύμφωνα με διάφορους παράγοντες. Πάμε να δούμε λοιπόν τα τρόφιμα που αποτελούν γενικά τη διατροφή του Ρονάλντο – ανάλογα με τις απαιτήσεις κι όχι φυσικά, όλα μαζί μέσα σε μια ημέρα.

Πρωινό

Δημητριακά ολικής άλεσης: Όταν ακολουθεί μια αυστηρή δίαιτα, ο Cristiano Ronaldo προτιμά τρόφιμα ολικής άλεσης.
Ασπράδια αυγών: Συνήθως όταν βρίσκεται σε καθεστώς προπόνησης.
Χυμοί φρούτων: Ο Ρονάλντο μπορεί γενικά να αποφύγει τη ζάχαρη, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να πίνει πλούσιους σε βιταμίνες χυμούς φρούτων για πρωινό, ενώ οι αγαπημένοι του είναι ο χυμός από αχλάδι, ο χυμός μήλου και ο χυμός ανανά.
Καφές: Σύμφωνα με πληροφορίες, πίνει εσπρέσο και λάτε.
Αλλαντικά: Όταν υιοθετεί ένα πιο φιλελεύθερο πρόγραμμα διατροφής, το πρωινό του Ρονάλντο μπορεί μερικές φορές να περιλαμβάνει και μια ποικιλία αλλαντικών.
Ευρωπαϊκά τυριά: Ως είθισται στην Ευρώπη και ειδικότερα στα πολυτελή ξενοδοχεία, το πρωινό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ποικιλία τυριών.
Τοστ με αβοκάντο: ιδανικό σνακ που παρέχει ενέργεια για όλη την ημέρα.
Φρούτα: Το πρωινό του περιλαμβάνει επίσης πολλά φρούτα.

Σνακ # 1

Ρολό με τόνο: Όπως και πολλοί άλλοι άντρες και γυναίκες από την Πορτογαλία, ο Ρονάλντο είναι οπαδός των ψαριών, τα οποία ως γνωστόν είναι πλούσια σε πρωτεΐνες.
Φρέσκο ψωμί και σαρδέλες: Η αγάπη του Ρονάλντο για τα θαλασσινά είναι τόσο μεγάλη που τρώει σαρδέλες κατευθείαν από την κονσέρβα μαζί με ψωμί.

Μεσημεριανό

Ψάρια: Ο Ρονάλντο προτιμά συχνότερα τσιπούρα, ξιφία ή λαβράκι.
Κοτόπουλο: Είναι άπαχο και γεμάτο με πρωτεΐνες – τι άλλο;
Ζυμαρικά ολικής άλεσης: Ο Ρονάλντο προτιμά τα ζυμαρικά ολικής άλεσης.
Πράσινα λαχανικά: Τα οφέλη των πράσινων λαχανικών μιλούν από μόνα τους.
Φιλέτο τόνου με βραστά αυγά και ντομάτες: Αυτό είναι ένα πιάτο που ο Ρονάλντο δημοσίευσε κάποτε στο Instagram και συνοδευόταν με τηγανητό καλαμάρι.

Σνακ # 2

Πρωτεϊνικό smoothie: Ένα υγιεινό smoothie είναι το καταλληλότερο ρόφημα για να πάρει όλη την πρωτεΐνη που χρειάζεται ένας αθλητής όπως ο CR7

Βραδινό

Bacalhau à Brás: Αυτό το πορτογαλικό πιάτο είναι το αγαπημένο φαγητό του Ρονάλντο.
Μπριζόλα με σαλάτα: Όταν έχει χορτάσει τα θαλασσινά, ο θρύλος του ποδοσφαίρου απολαμβάνει μια χορταστική μπριζόλα την οποία συνοδεύει με πράσινη σαλάτα.
Στήθος κοτόπουλο ή γαλοπούλα: Ο Ρονάλντο επιλέγει άπαχη πρωτεΐνη που συνοδεύεται από ρύζι και φασόλια ή κινόα.
Καρπούζι: Μμμμ… καρπούζι.
Κρασί: Ο Ρονάλντο κυρίως αποφεύγει το αλκοόλ, όταν όμως θέλει να πιει, απολαμβάνει ένα ποτήρι καλό κρασί.

Επιδόρπιο

Τούρτα: Σε ειδικές περιπτώσεις, επιβραβεύει τον εαυτό του με ένα κομμάτι.
Σοκολάτα: Η ζωή είναι πολύ μικρή και η σοκολάτα είναι πολύ καλή. Τόσο απλά!

empty alt

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Ειναι καθημερινή ανάγκη η καλή ενυδάτωση του οργανισμού, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και τις εποχές του χρόνου.
empty alt

5 tips για να διαλέγεις πάντα το σωστό καρπούζι

Καρπούζι και καλοκαίρι είναι δύο πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα! Θα συμφωνήσεις όμως ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις το σωστό.
empty alt

Πρέπει να βάζουμε τα λαχανικά στο ψυγείο;

Φανταστείτε το εξής σκηνικό: Έχετε μόλις επιστρέψει από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο της γειτονιάς με ένα σωρό σακούλες γεμάτες λαχανικά και φρούτα.
empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Η ομορφότερη τάση στη γαστρονομία σήμερα κρύβει κινδύνους

Πλέον τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών δεν έχουν θέση μόνο στα βάζα του σπιτιού και στις γλάστρες της βεράντας μας, αλλά και στη μαγειρική μας.
empty alt

Γκασπάτσο: η σούπα που τρώγεται κρύα!

Θυμίζει ντοματοχυμό αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πεντανόστιμη, ισπανική σούπα λαχανικών που καταναλώνεται κρύα και ταιριάζει στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.
empty alt

Πώς θα μαλακώσει το χταπόδι στο μαγείρεμα;

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα στο σαρακοστιανό τραπέζι είναι να καταφέρεις να μαγειρέψεις το χταπόδι έτσι ώστε να είναι ζουμερό, μαλακό και ταυτόχρονα πλούσιο σε γεύση.
empty alt

Φτιάξε τέλεια ποσέ αυγά βήμα βήμα

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.
Back To Top