Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο. Χρειάζονται αρκετό χρόνο ψύξης, οπότε βάλε τες στο ψυγείο και άφησέ τες όλη τη νύχτα.

Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο. Χρειάζονται αρκετό χρόνο ψύξης, οπότε βάλε τες στο ψυγείο και άφησέ τες όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, θα ανταμειφθείτε με τέλεια απολαυστικά γευστικά λεμονάτα τετράγωνα. (Επιπλέον, οι κρύες μπάρες λεμονιού είναι πολύ πιο νόστιμες και τραγανές)

 

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 16 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

lemonbars3

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Σπρέι μαγειρικής (ή βούτυρο ή λάδι για να απλώσεις στη φόρμα ή το ταψί)

1 φλ. βούτυρο, μαλακό

3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 φλ. ζάχαρη άχνη, κι επιπλέον για γαρνιτούρα

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6 μεγάλα αυγά

3/4 φλ. χυμό λεμονιού

Ξύσμα από ένα λεμόνι

1 λεμόνι, κομμένο σε μικρές φέτες, για γαρνιτούρα

lemonbars

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 ° και χρησιμοποιείς ένα ταψί που έχεις καλύψει με ειδικό χαρτί ψησίματος ή που είναι αντικολλητικό.

Πώς να φτιάξεις την κρούστα: Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπάς μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και με υφή λεία., 2 έως 3 λεπτά. Προσθέτεις αλεύρι και ζάχαρη άχνη και χτυπάς ξανά μέχρι να συνδυαστούν.

Απλώνεις τη ζύμη στο ταψί και πιέζεις για να στρωθεί ομοιόμορφα. Ψήνεις μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς, 20 έως 25 λεπτά. Αφαιρείς από το φούρνο και αφήνεις στο ταψί να κρυώσει για 30 λεπτά.

Φτιάχνεις τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, χτυπάς ελαφρά τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύεις μέχρι να συνδυαστούν πλήρως. Ρίχνεις τη γέμιση πάνω στην ψημένη βάση, και ξαναβάζεις το ταψί στο φούρνο και ψήνεις μέχρι να το μείγμα να είναι σταθερό, περίπου 25 λεπτά.

Αφαιρείς από το φούρνο και το βάζεις στο ψυγείο, 3 έως 4 ώρες (τουλάχιστον). Το κόβεις σε τετράγωνα κομμάτια και τα γαρνίρεις με ζάχαρη άχνη και φέτες λεμονιού.

 

 

empty alt

Αυτά τα λιπαρά αδυνατίζουν

Από το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς που περιλαμβάνει η μεσογειακή διατροφή και τα φυτικά λιπαρά βοηθούν περισσότερο στην απώλεια βάρους σε σύγκριση με τις δίαιτες χαμηλών λιπαρών.
empty alt

Οδηγός: οργάνωσε την κουζίνα σου για το φθινόπωρο

Με τις πρώτες δροσερές ημέρες του φθινοπώρου επιστρέφει συνήθως και η επιθυμία μας να ανανεώσουμε το σπίτι μας, να το κάνουμε πιο όμορφο και λειτουργικό.
empty alt

Το ντρέσινγκ που υπόσχεται να κάνει θεϊκή και την πιο βαρετή πράσινη σαλάτα

Συνήθως χρησιμοποιούμε γιαούρτι, μουστάρδα ή μαγιονέζα για να δώσουμε κρεμώδη υφή στο ντρέσινγκ της σαλάτας μας. Μια εναλλακτική όμως, με σχετικά ουδέτερη γεύση, είναι το ώριμο, λιωμένο αβοκάντο, βασικό συστατικό της παρακάτω γλυκόξινης σος από το Popsugar.com, που υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση ακόμα και...
empty alt

Τι είναι η απομίμηση καβουριού;

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».
empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Οργάνωσε τα μπαχαρικά σου και εξοικονόμησε χώρο και χρόνο

Ίσως σου έχει συμβεί να χρειαστείς για μια συνταγή τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλλά μόλις αγοράσεις ένα βαζάκι από το σουπερμάρκετ να διαπιστώσεις ότι ήδη υπάρχει ένα ακόμα στην κουζίνα σου, σχεδόν ανέγγιχτο, κρυμμένο σε μια ντουλάπα.
empty alt

Celery time – ή τι λες για έναν χυμό σέλερι;

Πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά που έχουν πολλά οφέλη για την υγεία σου
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με μανταρίνι και πορτοκάλι

Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας.
Back To Top