Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.


Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού. Ο λόγος για το ψητό στήθος κοτόπουλου που, όσο απλό κι αν ακούγεται, θέλει την τέχνη του. Μια μαρινάδα από αλάτι, μπίρα και ζάχαρη θα σου διασφαλίσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο λόγος;

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός συστατικών μαλακώνει το κρέας, κλειδώνει στο εσωτερικό του την υγρασία και εμπλουτίζει τη γεύση του. Για την ακρίβεια, κάνει το κοτόπουλο διακριτικά αλμυρό, ελαφρώς γλυκό και με μια υποψία βύνης. Η παρακάτω συνταγή μαρινάδας, μάλιστα, περιέχει συστατικά που δεν λείπουν ποτέ από μια κουζίνα.

Το μοναδικό μειονέκτημα της όλης διαδικασίας; Είναι κάπως χρονοβόρα. Δηλαδή, θα χρειαστεί να τοποθετήσεις το κρέας στη μαρινάδα για τουλάχιστον δύο ώρες πριν από το ψήσιμο.

Ιδού λοιπόν η συνταγή για τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου:
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
¼ φλιτζ. αλάτι
¼ φλιτζ. καστανή ζάχαρη (ή λευκή)
1 κ.σ. μπαχαρικά της επιλογής σου

-Αναμειγνύεις όλα τα υλικά και τα μοιράζεις σε τέσσερα σακουλάκια. Τοποθετείς στο εσωτερικό τους από ένα φιλέτο και τα κλείνεις αεροστεγώς. Τα βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (μπορείς να μαρινάρεις τα φιλέτα ακόμη και για μία ολόκληρη νύχτα: όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο).

-Πριν από το ψήσιμο, βγάζεις τα φιλέτα από τα σακουλάκια, πετάς τη μαρινάδα και αλείφεις το κρέας με λίγο λάδι ή βούτυρο. Τα ψήνεις για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αν προτιμάς να τα ψήσεις με την πέτσα τους, αυξάνεις το χρόνο ψησίματος στα 10-15 λεπτά ανά πλευρά.

empty alt

Κατεψυγμένα λαχανικά: χρειάζονται ξεπάγωμα ή όχι;

Όταν χρησιμοποιείς κατεψυγμένα λαχανικά στη μαγειρική σου, ίσως έχεις αναρωτηθεί αν πρέπει να τα ξεπαγώσεις ή αν μπορείς να τα ρίξεις κατευθείαν στην κατσαρόλα.
empty alt

Αραβική πίτα: πώς να φτιάξεις το νοστιμότερο σάντουιτς

Ακολουθώντας τα παρακάτω μυστικά για την αραβική πίτα, το αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία σχέση με τα άγευστα και άοσμα σνακ που αγοράζεις τυλιγμένα σε διάφανη μεμβράνη.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσεις το ψωμί

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.
empty alt

Πόσο καιρό μπορείς να διατηρήσεις φαγητό με ασφάλεια στην κατάψυξη;

Το στήθος κοτόπουλου διατηρείται στην κατάψυξη για εννέα μήνες, ενώ το τυρί για τρεις, σύμφωνα με τις σχετικές συστάσεις.
empty alt

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.
empty alt

Η απόλυτη σαλάτα του καλοκαιριού λέγεται Panzanella

Η παντσανέλλα, που ονομάζεται επίσης πανσανέλα ή πανμόλε ή πανμόλο ή «ψωμί ενετζούπο», είναι ένα τυπικό πιάτο της κεντρικής Ιταλίας.
empty alt

Σπιτικά ντόνατς με γλάσο – εύκολα κι απολαυστικά

Μοιάζει μπελάς αλλά είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις. Και το σίγουρο είναι ότι το γευστικό και απολαυστικό αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει όπως και το χαμόγελο ευχαρίστησης στα χείλη όσων τα μοιραστείς μαζί τους.
Back To Top