Πλέον τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών δεν έχουν θέση μόνο στα βάζα του σπιτιού και στις γλάστρες της βεράντας μας, αλλά και στη μαγειρική μας.

Πλέον τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών δεν έχουν θέση μόνο στα βάζα του σπιτιού και στις γλάστρες της βεράντας μας, αλλά και στη μαγειρική μας. Τα τελευταία χρόνια το Instagram έχει αρχίσει να γεμίζει με φωτογραφίες φαγητών και γλυκών όπου βρώσιμα άνθη αναλαμβάνουν και διακοσμητικό και αρωματικό ρόλο. Στη διάδοση αυτής της τάσης έχουν συμβάλει, αναμφίβολα, σε μεγάλο βαθμό social media influencers όπως η Deliciously Ella (η οποία στο λογαριασμό της στο Instagram μετρά αυτή τη στιγμή πάνω από 1 εκατομμύριο ακόλουθους). Στο μεταξύ, σε δημοφιλές trend αναδεικνύεται ο στολισμός της γαμήλιας τούρτας με αληθινά άνθη, που δίνουν ένα πιο φυσικό και ρουστίκ αποτέλεσμα.

Πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις λουλούδια στη μαγειρική σου;
Ενδεικτικά, μια από τις ιστοσελίδες που μπορείς να επισκεφτείς είναι αυτή, όπου θα βρεις ιδέες για να χρησιμοποιήσεις λουλούδια σε ζυμαρικά, σαλάτες, μπισκότα, γρανίτες και σε πολλές ακόμη συνταγές. Προσοχή όμως: καταναλώνονται μόνο τα πέταλα, ενώ πολλά από τα άνθη όχι απλώς δεν είναι βρώσιμα αλλά είναι δηλητηριώδη. Ανάμεσα στις ασφαλείς επιλογές είναι τα άνθη της λεμονιάς, της πορτοκαλιάς, το χαμομήλι, η λεβάντα, το τριαντάφυλλο και ο κατηφές.

Σε καμία περίπτωση, από την άλλη, μη βάλεις στο πιάτο σου πετούνιες, πικροδάφνες και αζαλέες. Για μια ασφαλή επιλογή, καλό είναι να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό και σε καμία περίπτωση να μην πειραματιστείς μόνος σου. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Telegraph, το 2012 τα βρετανικά σουπερμάρκετ είχαν λάβει την οδηγία να μην πωλούν ασφόδελους κοντά σε ράφια τροφίμων μετά τη δηλητηρίαση 10 Κινέζων οι οποίοι είχαν περάσει τα συγκεκριμένα άνθη για σχοινόπρασα και τα είχαν καταναλώσει κατά λάθος.

«Αγοράστε άνθη μόνο από κάποιον έμπορο που μπορεί να σας διασφαλίσει ότι η καλλιέργειά τους συμμορφώνεται με τους κανόνες χρήσης φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων και ο οποίος θα σας δώσει πληροφορίες για την ασφαλή προετοιμασία και κατανάλωσή τους», καταλήγει εκπρόσωπος της Αρχής Ασφαλείας Τροφίμων της Βρετανίας (FSA).

empty alt

Αυτά τα λιπαρά αδυνατίζουν

Από το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς που περιλαμβάνει η μεσογειακή διατροφή και τα φυτικά λιπαρά βοηθούν περισσότερο στην απώλεια βάρους σε σύγκριση με τις δίαιτες χαμηλών λιπαρών.
empty alt

Οδηγός: οργάνωσε την κουζίνα σου για το φθινόπωρο

Με τις πρώτες δροσερές ημέρες του φθινοπώρου επιστρέφει συνήθως και η επιθυμία μας να ανανεώσουμε το σπίτι μας, να το κάνουμε πιο όμορφο και λειτουργικό.
empty alt

Το ντρέσινγκ που υπόσχεται να κάνει θεϊκή και την πιο βαρετή πράσινη σαλάτα

Συνήθως χρησιμοποιούμε γιαούρτι, μουστάρδα ή μαγιονέζα για να δώσουμε κρεμώδη υφή στο ντρέσινγκ της σαλάτας μας. Μια εναλλακτική όμως, με σχετικά ουδέτερη γεύση, είναι το ώριμο, λιωμένο αβοκάντο, βασικό συστατικό της παρακάτω γλυκόξινης σος από το Popsugar.com, που υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση ακόμα και...
empty alt

Τι είναι η απομίμηση καβουριού;

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».
empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Οργάνωσε τα μπαχαρικά σου και εξοικονόμησε χώρο και χρόνο

Ίσως σου έχει συμβεί να χρειαστείς για μια συνταγή τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλλά μόλις αγοράσεις ένα βαζάκι από το σουπερμάρκετ να διαπιστώσεις ότι ήδη υπάρχει ένα ακόμα στην κουζίνα σου, σχεδόν ανέγγιχτο, κρυμμένο σε μια ντουλάπα.
empty alt

Celery time – ή τι λες για έναν χυμό σέλερι;

Πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά που έχουν πολλά οφέλη για την υγεία σου
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με μανταρίνι και πορτοκάλι

Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας.
Back To Top