Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά.

Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά. Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες βήμα βήμα.

1. Ρίχνεις ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήνεις να πάρει μία βράση. Φρόντισε να ανοίξεις ένα παράθυρο ή τουλάχιστον τον απορροφητήρα, γιατί το βαλσαμικό ξίδι έχει αρκετά έντονη μυρωδιά!

2. Χαμηλώνεις τη φωτιά μόλις αρχίσει το ξίδι να βράζει. Τη ρυθμίζεις σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και αφήνεις το βαλσαμικό ξίδι να σιγοβράζει, ανακατεύοντας περιστασιακά.

3. Αφήνεις το βαλσαμικό ξίδι να σιγοβράσει μέχρι να γίνει σιρόπι. Άφησέ το για περισσότερη ώρα (αν το θέλεις πιο πηχτό) ή για λιγότερη (αν το θέλεις πιο αραιό). Ελέγχεις με ένα πιρούνι αν έχει αποκτήσει την επιθυμητή υφή.

Προσοχή: Σε όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος μην ανεβάσεις την ένταση της φωτιάς, διαφορετικά το ξίδι μπορεί να γίνει σκληρό και κολλώδες. Επιπλέον, προτού το χρησιμοποιήσεις άφησε το να κρυώσει καλά.

Πού θα χρησιμοποιήσεις το γλάσο βαλσαμικού: Σε απλές σαλάτες (για παράδειγμα με ντομάτα και βασιλικό), σε ορεκτικά όπως ψητές γλυκοπατάτες με τριμμένη παρμεζάνα, σε κρεατικά όπως ψητό στήθος κοτόπουλου, αλλά ακόμα και σε επιδόρπια, π.χ. σε φρουτοσαλάτες ή παγωτά.

empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα κι απλά το πιο τέλειο Milkshake

Eίτε έχεις παιδιά στο σπίτι είτε περιμένεις παιδιά φίλων είτε θες να νιώσεις κι εσύ ξανά ανέμελο παιδί ή να προσφέρεις στον εαυτό σου ή στους φίλους σου μια απόλαυση παιδικής καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς δεν υπάρχει τίποτα πιο τέλειο από ένα milkshake.
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Ξέχνα το δίλημμα «λευκό ή κόκκινο» – το πορτοκαλί κρασί αλλάζει τα δεδομένα

Ήδη διάσημο στην Ιταλία, τη Νότια Αφρική, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ανατολική Ευρώπη, το πορτοκαλί κρασί είναι το τελευταίο hit παγκοσμίως, με τις αναζητήσεις για την τη ζήτησή του να αυξάνεται κατά περισσότερο από 400% από πέρυσι.
empty alt

Το hot toddy είναι το ποτό του χειμώνα

Το Hot Toddy είναι ένα μοναδικό ποτό λόγω του συνδυασμού των δυνατών οινοπνευματωδών ποτών (συνήθως ρούμι, μπράντι ή ουίσκι) που σερβίρεται ζεστό.
empty alt

Τραγανά μάφιν βρόμης με μήλο

Το πιο απολαυστικό καλωσόρισμα του φθινοπώρου με γεύση μήλου
empty alt

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο
empty alt

Λιμοντσέλο: Καλωσορίστε το καλοκαίρι με το πιο δροσερό ποτό

Πώς να φτιάξετε το δικό σας limoncello και να μεταφερθείτε νοερά στην Αμάλφι
empty alt

Εύκολο και γρήγορο, αυτό το πρωινό θα σας χορτάσει

Γευστικό και υγιεινό πρωινό Taco με φέτα, αυγά & σπανάκι
Back To Top