Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει.

Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει. Το γρήγορο ψήσιμο του σολομού στο γκριλ στο τέλος του μαγειρέματος δίνει στη μαρινάδα την ευκαιρία να καραμελωθεί – είναι πολύ καλό. Απλώς φρόντισε να παρακολουθείς προσεκτικά, ώστε να μην παραψηθεί το φιλέτο του σολομού! Δύο έως τρία λεπτά είναι το μόνο που χρειάζεσαι για τέλεια υφή και γεύση.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Σπρέι μαγειρικής, για το ταψί

17 δαχτυλίδια ανανά, φρέσκα ή κονσερβοποιημένα

1 μεγάλο φιλέτο σολομού (περίπου 3 κιλά)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο κόλιαντρο

3 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

2 κουτ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

2 κουτ. σησαμέλαιο

1/2 κουτ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Ψημένοι σπόροι σουσαμιού, για γαρνιτούρα

Λεπτά κομμένα πράσινα κρεμμύδια, για γαρνιτούρα

Φέτες λάιμ, για σερβίρισμα

ananasmesolomob

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 210°. Βάζεις σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος που έχεις λιπάνει με σπρέι μαγειρικής. Στο κέντρο του φύλλου, τοποθέτησε τις φέτες ανανά σε ομοιόμορφη στρώση.

Καρυκεύεις και τις δύο πλευρές του σολομού με αλάτι και πιπέρι και το τοποθετείς πάνω στις φέτες ανανά.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάς ελαφρά μαζί βούτυρο, σάλτσα τσίλι, κόλιαντρο, σκόρδο, τζίντζερ, σησαμέλαιο και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Αλείφεις με το μείγμα το φιλέτο σολομού.

Ψήνεις στο πάνω κάτω μέχρι να ψηθεί ο σολομός, περίπου 25 λεπτά. Γυρίζεις τον φούρνο στο γκριλ και ψήσε για 2 λεπτά, ή έως ότου το ψάρι είναι ελαφρώς χρυσό. Γαρνίρεις με σουσάμι και πράσινα κρεμμύδια και φέτες λάιμ.

empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Πατατοσαλάτα, κλασική, αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή

Ένα συστατικό που σπάνια λείπει από την κουζίνα σου, οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ικανοποιούν από τα πιο εύκολα και παιδικά γούστα μέχρι τις πιο gourmet απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με μανταρίνι και πορτοκάλι

Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας.
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο φούρνου με αγκινάρες και μανιτάρια

Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα.

Back To Top