Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση.

Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση. Εκτός από του ότι συνδυάζει μερικά αξιοσημείωτα συστατικά, αυτή είναι μια συνταγή στην οποία επιστρέφουμε ξανά και ξανά. Το κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας το κάνει εξαιρετικά κρεμώδες και πλούσιο, αν δεν θες να χρησιμοποιήσεις γαλακτοκομικά. Μόνο μια κουταλιά της σος ψαριού προσθέτει βάθος και κάνει αυτή τη σούπα να αισθάνεται πολύ πιο ξεχωριστή. Ένα πασπάλισμα με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο στο τέλος δένει σε όλες τις γεύσεις και την κάνει να φαίνεται εξαιρετικά ελκυστική. Θέλετε να αναβαθμίσετε ακόμη περισσότερο την παρουσίαση; Προσθέστε τραγανά τηγανητά ασκαλώνια και λάδι τσίλι για το τελευταίο φιλί του σεφ.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κ.σ. λάδι καρύδας ή άλλο ουδέτερο λάδι

1 κομμάτι φρέσκου τζίντζερ 4, ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο

1 μικρό ασκαλώνιο, χοντροκομμένο

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κιλά καρότα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα

1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρι

2 1/4 γ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών

1 κονσέρβα γάλα καρύδας, χωρίς ζάχαρη, πλήρες σε λιπαρά

1 κ.σ. σος ψαριού

Αλάτι

Ξύσμα και χυμό από μισό λάιμ

Ψιλοκομμένο κόλιανδρο, για γαρνίρισμα

carrotgi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το τζίντζερ, τα ασκαλώνια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε τα καρότα και την πάστα κάρι και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά. Ρίξτε το ζωμό, το γάλα καρύδας και τη σάλτσα ψαριού και αλατοπιπερώστε με μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι. Φέρτε τη σούπα να βράσει, σιγοβράστε και μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λάιμ.

Μεταφέρετε προσεκτικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε αυτό σε δύο παρτίδες.) Δοκιμάστε και προσαρμόστε για αλάτι και λάιμ.

Σερβίρετε τη σούπα ζεστή γαρνίροντας με κόλιαντρο.

empty alt

Γιατί χρησιμοποιούμε μαζί το αλάτι και το πιπέρι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Οδηγός: Πώς θα επιλέξεις το ιδανικό κρασί για να συνοδεύσεις ένα πιάτο

Ας είμαστε ειλικρινείς: Οι περισσότεροι από εμάς τα χάνουμε όταν μπαίνουμε στην κάβα με σκοπό να διαλέξουμε ένα κρασί που θα ταιριάζει π.
empty alt

Το αβοκάντο βοηθάει τη σιλουέτα σου!

Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο βοηθάει να μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει κάποιος υπέρβαρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε σε 30.000 ανθρώπους από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, που έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά αβοκάντο είχαν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες...
empty alt

Ζεστό κρασί και ζεστή σοκολάτα 2 σε 1!

Το ζεστό κρασί ή mulled wine θα το βρεις με πολλές ευρωπαϊκές ονομασίες αλλά όπως και να το πεις όπως και να το προφέρεις, σε όποια εκδοχή του και να το φτιάξεις το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις.
empty alt

Summer wine… and the living is easy

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.
empty alt

Σοταρισμένα λαχανάκια Βρυξελλών – μια πράσινη λιχουδιά!

Στον ατμό ή ψητά τα λαχανάκια Βρυξελλών, αν και παραμελημένα στην ελληνική κουζίνα, είναι νόστιμα, θρεπτικά και μια γρήγορη και υγιεινή λύση στο πιάτο σου.
empty alt

Ψητά μπιφτέκια τόνου σε στιλ σαμόσα

Όταν βαρεθείτε τη συνηθισμένη σαλάτα τόνου, δοκιμάστε αυτά τα μπιφτέκια εμπνευσμένα από σαμόσα. Για μια πιο χορταστική εκδοχή, σερβίρετε τα μαζί με αγγλικά αλμυρά μάφιν.

Back To Top