Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες. Ούτε κολάν, ούτε τζιν, ούτε φυσικά αθλητικά παπούτσια! Αν αυτό πίστευες έως σήμερα, μάθε ότι όλα έχουν αλλάξει.
Οι 3 στους 4 δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να ντυθούμε καλά για να πάμε να φάμε έξω το βράδυ.

Και ενώ παλαιότερα απολαμβάναμε ένα δείπνο με τρία πιάτα, σήμερα κατά μέσο όρο τρώμε ένα και στα γρήγορα.

Αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ που μελέτησαν για δύο δεκαετίες τι έχει αλλάξει στις συνήθειές μας στα εστιατόρια.

Η μελέτη τους βασίστηκε σε 1.100 ανθρώπους στο Λονδίνο, το Μπρίστολ και το Πρέστον το 2015 τους οποίους συνέκριναν με αντίστοιχα άτομα και συνήθειες από το 1995.

-Και ενώ το 1995, το 39% ντύνονταν καλά για να βγουν για δείπνο, το 2015 αυτό το ποσοστό έχει πέσει κάτω από το 25%.
-Ενώ 1 στους 3 παλιά πήγαινε στο αγαπημένο του εστιατόριο με αφορμή μια καλή περίσταση, τώρα το κάνει μόλις 1 στους 4.
-Έχει μειωθεί αισθητά το ποσοστό όσων μαζί με το κυρίως γεύμα, παράγγελναν και ορεκτικό και επιδόρπιο, ενώ έχουν μειωθεί και όσοι είναι ευχαριστημένοι πια από τη σχέση ποιότητας-τιμής.

Η αγαπημένη τους κουζίνα είναι σταθερά η παραδοσιακή βρετανική και ακολουθούν η ιταλική, η ινδική και η κινέζικη ενώ πολλοί πια επιλέγουν να τρώνε σε μία παμπ ή σε ένα ιταλικό καθώς τους στοιχίζει πιο οικονομικά από το να μαγειρέψουν σπίτι τους.

Και μπορεί όλο αυτό να γίνεται στην Αγγλία, σκέψου όμως πόσα έχουν αλλάξει και στις δικές μας συνήθειες τα τελευταία 10 χρόνια…

empty alt

10 γαστρονομικές τάσεις που περιμένουμε για το 2018

Εδώ και τέσσερα χρόνια το Pinterest δημοσιεύει τη λίστα Pinterest 100, με τις τάσεις που προβλέπει ότι θα πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.
empty alt

Μπορώ να χρησιμοποιήσω σε μια συνταγή οποιοδήποτε είδος γιαουρτιού;

Ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μια συνταγή με σος γιαουρτιού, αλλά ανακαλύπτεις ξαφνικά ότι σου έχει τελειώσει το στραγγιστό αγελαδινό (ή πιο εύκολη και ασφαλής λύση).
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

Πώς θα ξεπαγώσεις το κοτόπουλο γρήγορα και με ασφάλεια

Αποφάσισες να φτιάξεις μια ζεστή, θρεπτική κοτόσουπα ή κοτόπουλο στο φούρνο, αλλά ο χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου είναι λίγος και το πουλερικό μόλις βγήκε από την κατάψυξη, παγωμένο σαν την Ανταρκτική; Πώς θα το ξεπαγώσεις γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια; Η παρακάτω μέθοδος θα σου πάρει […]
empty alt

Πώς θα μετατρέψεις το κακό κρασί σε υπέροχο κοκτέιλ

Αγόρασες ή σου έφεραν ένα κρασί που σου βγήκε «μάπα»; Μην το πετάξεις. Ακολούθησε τη συμβουλή που δίνει η Alison Roman, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, και φτιάξε με αυτό ένα φανταστικό κοκτέιλ! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις μερικά παγάκια, σόδα (ή κάποιο άλλο ανθρακούχο […]
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

Αντίο ροζέ (κρασί), καλώς ήρθες gose (μπίρα)

Αν δεν τρελαίνεσαι για μπίρα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τις gose: έναν τύπο μπίρας που έχει αρχίσει να κατακτάει τη γενιά των Millennials, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του Refinery29.com.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάχνεις μαρμελάδα!

Νόστιμη κι εύκολη μαρμελάδα λεμονιού για άρωμα καλοκαιριού όλο τον χρόνο
Back To Top