Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Ενας ακόμη τρόπος για να απολαύσετε το αρνάκι συνδυασμένο με κουκιά.

Υλικά:

1 ½ κιλό αρνί φιλέτο κομμένο σε κυβάκια

Ελαιόλαδο

6 σκελίδες σκόρδο με το πουκάμισο

1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια

1 κ.γ. πάπρικα

1 φύλλο δάφνη

2 σφηνάκια σέρι ξηρό

100 γρ. κουκιά καθαρισμένα φρέσκα ή ξερά

Αλάτι

Πιπέρι

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το μισό κρέας και από τις δύο πλευρές. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και ύστερα σοτάρουμε το υπόλοιπο μισό κρέας και το κρατάμε κι αυτό στην άκρη. Στην ίδια κατσρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε μετά το κρέας. Ακολούθως, προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, τη δάφνη, το σέρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά ώσπου να μαλαώσει το κρέας. Δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα τα κουκιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.

empty alt

Μπισκότα από μαύρη ζάχαρη

Συνδυάστε τα αγνά υλικά, με την τραγανή απόλαυτη των μπισκοτιών.
empty alt

Chicken pie

Κλείστε το νοστιμότατο κοτόπουλο μέσα σε δυο φύλλα κουρού.
empty alt

Ταρτάρ από αβοκάντο, παντζάρι και πατάτες

Πατάτες, σχοινόπρασο, παντζάρι, αβοκάντο... Ετερόκλιτες γεύσεις σε μια. 
empty alt

Brownie με μαύρα φασόλια και σοκολάτα

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.
empty alt

«Sexy» κοτόπουλο

Ποτέ το κοτόπουλο δε σκανδάλιζε τόσο σε γεύση! 
empty alt

Γαλοπούλα με πορτοκάλι

Αν σας αρέσει το άρωμα πορτοκαλιού στα φαγητά σας, ο συνδυασμός του με τη γαλοπούλα θα σας ενθουσιάσει. 
empty alt

Μακαρόνια με άρωμα από θάλασσα

Αρωματική μακαρονάδα με γαύρο και αυγοτάραχο.
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
Back To Top