Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Ενας ακόμη τρόπος για να απολαύσετε το αρνάκι συνδυασμένο με κουκιά.

Υλικά:

1 ½ κιλό αρνί φιλέτο κομμένο σε κυβάκια

Ελαιόλαδο

6 σκελίδες σκόρδο με το πουκάμισο

1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια

1 κ.γ. πάπρικα

1 φύλλο δάφνη

2 σφηνάκια σέρι ξηρό

100 γρ. κουκιά καθαρισμένα φρέσκα ή ξερά

Αλάτι

Πιπέρι

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το μισό κρέας και από τις δύο πλευρές. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και ύστερα σοτάρουμε το υπόλοιπο μισό κρέας και το κρατάμε κι αυτό στην άκρη. Στην ίδια κατσρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε μετά το κρέας. Ακολούθως, προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, τη δάφνη, το σέρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά ώσπου να μαλαώσει το κρέας. Δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα τα κουκιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.

empty alt

Γαλοπούλα με πορτοκάλι

Αν σας αρέσει το άρωμα πορτοκαλιού στα φαγητά σας, ο συνδυασμός του με τη γαλοπούλα θα σας ενθουσιάσει. 
empty alt

Καρμπονάρα από θαλασσινά

Οι πιο φίνες γεύσεις από τη θάλασσα σε ένα πιάτο.
empty alt

Σπαγγέτι cacio pepe (τυρί και πιπέρι)

Η υπεροχή της γεύσης και της ευκολίας μόνο με τρια υλικά, έξυπνα συνδυασμένα.
empty alt

Σαλάτα με όσπρια, μελιτζάνα και μπέικον

Τα όσπρια σε μια εναλλακτική εκδοχή γίνονται πιο ελκυστικά.
empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
empty alt

Κέικ με τζίντζερ

Για τους λάτρεις του τζίντζερ ένα ιδιαίτερο κέικ με δροσιστική γεύση για όλες τις ώρες.
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Πατάτες ογκρατέν κλασική συνταγή

Εύκολο, καθημερινό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Back To Top