Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Το αγαπημένο ψάρι σε μια ακόμη γευστική πρόταση.

Υλικά:

4 μπακαλιάροι των 300 γρ. καθαρισμένοι από τα σπάραχνα

200 ml κρασί μοσχάτο

2 εσαλότ

200 γρ. ψίχα ψωμιού σε φέτες

100 γρ. βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120°C. βάζουμε τις φέτες ψωμιού να φρυγανιστούν και ύστερα τις τρίβουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα άσπρης τριμμένης φρυγανιάς. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 240°C. Ανοίγουμε τους μπακαλιάρους κατά μήκος, κόβουμε τα ψαροκόκαλα στο ύψος του κεφαλιού και της ουράς και τα πετάμε. Βγάζουμε και το σκούρο δέρμα. Σκορπίζουμε τα εσαλότ καθαρισμένα και κομμένα στην επιφάνεια ενός βουτυρωμένου ταψιού. Βάζουμε από πάνω τους μπακαλιάρους ανοιχτούς , αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο βούτυρο σε κομμάτια. Ρίχνουμε και το κρασί στο ταψί και ψήνουμε για 12 λεπτά στο φούρνο. Γαρνίρουμε με σπανάκι.

empty alt

Κοτόπουλο με διάφορα λαχανικά και μπύρα

Ίσως από τους πιο ταιριαστούς συνδυασμούς το κοτόπουλο στο τηγάνι σβησμένο με μπύρα μαζί με πολύχρωμες πιπεριές. 
empty alt

Πατέ από μανιτάρια Champignon

Γρήγορη και ιδανική συνταγή για ορεκτικό, πάρτι και συγκεντρώσεις με φίλους.
empty alt

Ταρτάρ από αβοκάντο, παντζάρι και πατάτες

Πατάτες, σχοινόπρασο, παντζάρι, αβοκάντο... Ετερόκλιτες γεύσεις σε μια. 
empty alt

Πανφόρτε σοκολάτας

Αγαπημένο ιταλικό κέικ με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα. 
empty alt

Μπουκίτσες από κοτόπουλο με βότκα

Μία συνταγή για αρωματικό κοτόπουλο με λαχταριστή γεύση.
empty alt

Σαλάτα από σολομό

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα.
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
Back To Top