Μέτρια   Μερίδες : 6   21.01-04.59  

Εύκολο αγγλικό γλυκό που δίνει λύση για ένα εντυπωσιακό και αγαπημένο επιδόρπιο.

Υλικά:

1 πακέτο μπισκότα τύπου Digestive

500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο

4 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες

1 μπολάκι γάλα πλήρες

Τριμμένη κουβερτούρα για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό να βράσει και βάζουμε μέσα τα κουτιά του ζαχαρούχου γάλακτος. Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για περίπου 2 ώρες ώστε το γάλα να μετατραπεί σε καραμέλα. Βγάζουμε και τα να κρυώσουν. Στο μπολάκι με το γάλα βουτάμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε σειρά σε ένα πυρέξ. Από πάνω απλώνουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα το καραμελωμένο γάλα. Πάνω από την καραμέλα απλώνουμε ομοιόμορφα τις ροδέλες μπανάνας και τελειώνουμε απλώνοντας τη σαντιγί. Γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

empty alt

Ψάρι γλώσσα με διάφορα λαχανικά

Τα λαχανικά συνάντησαν τη θάλάσσα ή η θάλασσα τα λαχανικά;
empty alt

Χταπόδι με μέλι και κρόκο κοζάνης

Μια διαφορετική πρόταση του χταποδιού για ένα ξεχωριστό ορεκτικό που μπορεί να μετατραπεί σε κυρίως αν συνοδευτεί με ζυμαρικά.
empty alt

Ρύζι jasmin με ψάρι γκρατινέ και σπαράγγια

Ένας απλά υπέροχος συνδυασμός με ψάρι, ρύζι και αρωματικά βότανα. 
empty alt

Spaghetti paglia e fieno

Γεύση από θάλασσα που μεταμορφώνει τα ζυμαρικά.
empty alt

Μαγιονέζα vegan

Πανεύκολη μαγιονέζα για χορτοφάγους και όχι μόνο...
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
empty alt

Πουτίγκα με γάλα αμυγδάλου και passion fruits

Φρούτα του πάθους σε μια πουτίγκα με πολύ...πάθος και αληθινή γεύση.
empty alt

Μιλφέιγ με κάστανα και μανιτάρια

Μανιτάρια και κάστανα μαζί με πυκνή μπεσαμέλ σε ένα τρομερό γευστικό συνδυασμό. 
Back To Top