Μέτρια   Μερίδες : 55   12.31-15.00  

Για το πρωινό, το απογευματινό σνακ και στα... κλεφτά.

Υλικά:

300 γρ. αλεύρι

4 κ.σ. φρουκτόζη

8 γρ. μπέκιν πάουντερ

80 γρ. χυμό μήλου

70 γρ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

½ κ.γ. κανέλα σκόνη

Για το γαρνίρισμα

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

20 γρ. τζίντζερ έτοιμο ζαχαρωμένο κομμένο κομματάκια

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με τα στέρεα υλικά και ύστερα προσθέτουμε και τα υγρά. Δουλεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να μπορούμε να δουλέψουμε στο χέρι. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο. Ανοίγουμε ύστερα με τον πλάστη σε πάχος 0,5 εκ. και κόβουμε με τα κουπ που θέλουμε. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα. Μόλις κρυώσουν ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα γαρνίροντας με 2-3 κομματάκια τζίντζερ.

empty alt

Παπαρδέλες με πάπια και τρούφα

Ενα ξεχωριστό πιάτο που μπορεί να δώσει μια ιδιαίτερη νότα στο καθημερινό τραπέζι.
empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς

Τα εκλεκτά όστρακα μπορούν να απογειώσουν ένα κλασικό σπαγγέτι.
empty alt

Μελιτζάνες με κουκουνάρι και σταφίδες

Ορεκτικό με την γεύση του συνδυασμού κουκουναριών και σταφίδας.
empty alt

Πύργος από φέτες ψωμί με γαύρο και σάλτσα από ντομάτα

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Rigatoni με χταπόδι

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.
empty alt

Βάση από πίτσα χωρίς γλουτένη

Πανεύκολη ζύμη πίτσας.
empty alt

Ριζότο με μελάνι από σουπιά

Το ριζότο που θα "γράψει" την δική του ιστορία στον ουρανίσκο σας.
Back To Top