Μέτρια   Μερίδες : 55   12.31-15.00  

Για το πρωινό, το απογευματινό σνακ και στα... κλεφτά.

Υλικά:

300 γρ. αλεύρι

4 κ.σ. φρουκτόζη

8 γρ. μπέκιν πάουντερ

80 γρ. χυμό μήλου

70 γρ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

½ κ.γ. κανέλα σκόνη

Για το γαρνίρισμα

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

20 γρ. τζίντζερ έτοιμο ζαχαρωμένο κομμένο κομματάκια

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με τα στέρεα υλικά και ύστερα προσθέτουμε και τα υγρά. Δουλεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να μπορούμε να δουλέψουμε στο χέρι. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο. Ανοίγουμε ύστερα με τον πλάστη σε πάχος 0,5 εκ. και κόβουμε με τα κουπ που θέλουμε. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα. Μόλις κρυώσουν ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα γαρνίροντας με 2-3 κομματάκια τζίντζερ.

empty alt

Φιλέτα με σάλτσα «σκοτεινό πάθος»

Με κρεμμύδια, μουστάρδα και γουόστερ σος, τα φιλέτα αποκτούν ονειρεμένη γεύση.
empty alt

Σαρδέλες με λευκό κρασί

Έχω μια σαρδέλα, την καθαρίζω και τη ψήνω με λευκό κρασί!
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
empty alt

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
empty alt

Ρύζι thai με 5 γεύσεις

Το ρύζι από την Ταϊλάνδη με το μοναδικό φυσικό άρωμα
empty alt

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις
empty alt

Κρέμα λεμονιού

Πανεύκολη και γρήγορη κρέμα λεμονιού που ταιριάζει παντού και μπορεί να συνοδεύσει τα γλυκά και τα φαγητά σας.
empty alt

Σάλτσα κέτσαπ

Καιρός να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κέτσαπ!

Back To Top