Δύσκολη   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Εντυπωσιακό ορεκτικό που η γεύση του θα ανταμείψει την απαιτητική διαδικασία του.

Υλικά:

500 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο

10 γρ. αλάτι

3 γρ. ζάχαρη

Διάφορα μπαχαρικά (κύμινο, κάρυ, μοσχοκάρυδο)

120 γρ. mozzarella

2 ντομάτες πολύ ώριμες

Ένα ματσάκι ρόκα

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

50 γρ. πέστο ρόκας

Για το πέστο ρόκας

100 γρ. ρόκα

100 γρ. ελαιόλαδο

75 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

30 γρ. κουκουνάρι

1 μικρή σκελίδα σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Μαρινάρουμε το φιλέτο του μοσχαριού με το αλάτι, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια μέρα, γυρίζοντάς το κάθε 12 ώρες. Ζεματίζουμε το μοσχάρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θεροκρασία έτσι ώστε να σφραγίσει μέσα του το άρωμα. Το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό. Μπλανσάρουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε τετραγωνάκια. Κόβουμε τη mozzarella σε κυβάκια, σε πολύ λεπτές φέτες το φιλέτο και το τοποθετούμε στο πιάτο, προσθέτοντας τη ντομάτα, τα κυβάκια της mozzarella και τα φυλλαράκια της ρόκας. Αρωματίζουμε με το πέστο ρόκας και μια γραμμή ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για το πέστο ρόκας

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός από το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε όλα πολύ καλά και πολύ γρήγορα έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν πολύ καλά. Προσθέτουμε μια κουταλιά παγωμένο νερό. Ολοκληρώνουμε το πέστο προσθέτοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο (να πέφτει σαν γραμμή), πάντα συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο τέλος κανονίζουμε το αλάτι και το πιπέρι.

empty alt

Μους τυριού με ψητό κυδώνι

Μια... αγκαλιά υλικά ενώνονται για μια πανδαισία γεύσεων.
empty alt

Πάστα φλώρα με ελαιόλαδο κρέμα από μήλο και φυστίκι

Η γλυκιά μας πάστα φλώρα μέσα σε φορμάκια.
empty alt

Ρολά ζαμπόν με σέλινο

Το νόστιμο λαχανικό ταιριάζει άψογα με το ζαμπόν και τη μπεσαμέλ.
empty alt

Τραγανές πατάτες με σκόρδο και σάλτσα από αβοκάντο

Τραγανές πατάτες με σάλτσα από αβοκάντο, ένας νέος συνδυασμός που προστίθεται στην υγιεινή διατροφή.
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
empty alt

Αμάρανθος και κινόα με ξηρούς καρπούς και λαχανικά

Ένα πιάτο με υψηλή θρεπτική αξία.
empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς

Τα εκλεκτά όστρακα μπορούν να απογειώσουν ένα κλασικό σπαγγέτι.
empty alt

Ρύζι jasmin με ψάρι γκρατινέ και σπαράγγια

Ένας απλά υπέροχος συνδυασμός με ψάρι, ρύζι και αρωματικά βότανα. 
Back To Top