Δύσκολη   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Εντυπωσιακό ορεκτικό που η γεύση του θα ανταμείψει την απαιτητική διαδικασία του.

Υλικά:

500 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο

10 γρ. αλάτι

3 γρ. ζάχαρη

Διάφορα μπαχαρικά (κύμινο, κάρυ, μοσχοκάρυδο)

120 γρ. mozzarella

2 ντομάτες πολύ ώριμες

Ένα ματσάκι ρόκα

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

50 γρ. πέστο ρόκας

Για το πέστο ρόκας

100 γρ. ρόκα

100 γρ. ελαιόλαδο

75 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

30 γρ. κουκουνάρι

1 μικρή σκελίδα σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Μαρινάρουμε το φιλέτο του μοσχαριού με το αλάτι, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια μέρα, γυρίζοντάς το κάθε 12 ώρες. Ζεματίζουμε το μοσχάρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θεροκρασία έτσι ώστε να σφραγίσει μέσα του το άρωμα. Το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό. Μπλανσάρουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε τετραγωνάκια. Κόβουμε τη mozzarella σε κυβάκια, σε πολύ λεπτές φέτες το φιλέτο και το τοποθετούμε στο πιάτο, προσθέτοντας τη ντομάτα, τα κυβάκια της mozzarella και τα φυλλαράκια της ρόκας. Αρωματίζουμε με το πέστο ρόκας και μια γραμμή ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για το πέστο ρόκας

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός από το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε όλα πολύ καλά και πολύ γρήγορα έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν πολύ καλά. Προσθέτουμε μια κουταλιά παγωμένο νερό. Ολοκληρώνουμε το πέστο προσθέτοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο (να πέφτει σαν γραμμή), πάντα συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο τέλος κανονίζουμε το αλάτι και το πιπέρι.

empty alt

Ραγού κρέατος για μακαρόνια

Συνδυασμός χοιρινού και μοσχάρι με μακαρόνια σε γεύση που θα ξαφνιάσει.
empty alt

Πέννες με κολοκύθια και καραβίδες

Μια γευστική γρήγορη και εύκολη λύση για ένα ωραίο μεσημεριανό με πρωταγωνιστές τις πέννες, το μπρόκολο και τις καραβίδες.
empty alt

Αγκινάρες γιαχνί

Υγιεινό και απολαυστικό πιάτο που δίνει χρώμα και πλούσια γεύση στο τραπέζι.
empty alt

Ρολάκια κοτόπουλου

Γεμιστά ρολάκια κοτόπουλο με μπέικον και λαχανικά. Δεν αντιστέκεσαι με τίποτα!
empty alt

Κοτολέτες α λα μιλανέζε

Βάλτε τη νοστιμιά στο τραπέζι σας με τραγανές και παναρισμένες κοτολέτες.    
empty alt

Βελουτέ από κολοκυθάκια

Τηγανιτά, βραστά... τώρα και σούπα βελουτέ.
empty alt

Carpaccio κρέατος

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.
empty alt

Μπεσαμέλ gluten free

Να πως να φτιάξετε πανεύκολα μπεσαμέλ χωρίς γλουτένη.
Back To Top