Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Τυλίξτε το χοιρινό φιλέτο σε σφολιάτα, ξεφύγετε λιγάκι από τα συνηθισμένα και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Υλικά:

1 ψαρονέφρι 600 γρ.

150 γρ. λιαστή ντομάτα

1 φύλλο σφολιάτα

1 αυγό

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

1 κ.γ. θυμάρι

1 κ.σ. ρίγανη

400 γρ. φέτα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνουμε το φιλέτο, το αλατοπιπερώνουμε και σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές. Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με όλα τα μυρωδικά. Σε ένα ταψί φούρνου βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε επάνω τη σφολιάτα. Ρίχνουμε από πάνω τη φέτα τριμμένη, τη λιαστή ντομάτα λεπτοκομμένη και από πάνω απλώνουμε το φιλέτο. Κλείνουμε σε ρολό. Χτυπάμε το αυγό και με ένα πινέλο το περνάμε από πάνω και γύρω γύρω. Ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.

empty alt

Ρολάκια από μαρούλι με τυρί Gorgonzola και καρυδόψιχα

Διαφορετικά ντολμαδάκια με φύλλα μαρουλιού.
empty alt

Πάπια με σάλτσα πορτοκάλι

Πάπια με πορτοκάλι..συνδυασμός που απογειώνει τη γεύση. Τολμήστε το!
empty alt

Σουπιές alla marinara

Το πιάτο με το νόστιμο θαλασσινό σε μια ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Carne alla pizzaiola

Μία εύκολη ιταλική συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε αν έχετε μοσχαρίσιες μπριζόλες στο ψυγείο σας και ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο να τις μαγειρέψετε.
empty alt

Μοσχαράκι με τσίλι και σκόρδο

Πλούσια γεύση και εξαιρετική επιλογή για ψήσιμο στα κάρβουνα.
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Σουφλέ πατάτας με άρωμα ανατολής

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 
empty alt

Αρνί στην κατσαρόλα με κουκιά και σκόρδο

Ενας ακόμη τρόπος για να απολαύσετε το αρνάκι συνδυασμένο με κουκιά.

Back To Top