Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Τυλίξτε το χοιρινό φιλέτο σε σφολιάτα, ξεφύγετε λιγάκι από τα συνηθισμένα και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Υλικά:

1 ψαρονέφρι 600 γρ.

150 γρ. λιαστή ντομάτα

1 φύλλο σφολιάτα

1 αυγό

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

1 κ.γ. θυμάρι

1 κ.σ. ρίγανη

400 γρ. φέτα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνουμε το φιλέτο, το αλατοπιπερώνουμε και σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές. Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με όλα τα μυρωδικά. Σε ένα ταψί φούρνου βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε επάνω τη σφολιάτα. Ρίχνουμε από πάνω τη φέτα τριμμένη, τη λιαστή ντομάτα λεπτοκομμένη και από πάνω απλώνουμε το φιλέτο. Κλείνουμε σε ρολό. Χτυπάμε το αυγό και με ένα πινέλο το περνάμε από πάνω και γύρω γύρω. Ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.

empty alt

Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο

Αυτή η σαλάτα μπορεί να είναι και η λύση για όσους θέλουν ένα ελαφρύ γεύμα.
empty alt

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά
empty alt

Muffin με λεμόνι χωρίς ζάχαρη

Λαχταριστά όπως φαίνονται και στη φωτογραφία.
empty alt

Πατάτες ογκρατέν κλασική συνταγή

Εύκολο, καθημερινό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Μπακαλιάρος με πράσα

Ο μπακαλιάρος πιο νόστιμος από ποτέ!
empty alt

Spaghetti με λεμόνι

Απλό και εύκολο πιάτο με εντυπωσιακή δροσορή γεύση.
empty alt

Σαλιγκάρια με άγρια χόρτα και μπαχαρικά

Μαζέψτε τα μετά τη βροχή και αρωματίστε τα με λιχουδιές της φύσης.
empty alt

Semifredo καφέ

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.
Back To Top