Μέτρια   Μερίδες : 10   15.01-18.30  

Πολύ αφράτο κέικ για όλη την οικογένεια. Θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά:

180 γρ. αλεύρι

30 γρ. κακάο σκόνη

150 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. ξύδι

80 γρ. καλαμποκέλαιο

1 κ.γ. άρωμα βανίλιας

250 ml νερό

1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

100 γρ. κρέμα γάλακτος χωρίς λακτόζη

Σταγόνες άσπρης σοκολάτας (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Παίρνουμε μία στρογγυλή αντικολλητική φόρμα 24 εκ. διάμετρο. Ρίχνουμε μέσα κοσκινισμένο το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και κάνουμε 3 λακκούβες. Εκεί μέσα βάζουμε στη μία το ξύδι, στην άλλη το άρωμα βανίλιας και στην άλλη το καλαμποκέλαιο. Από πάνω ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε με αυτό το μείγμα την τούρτα. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με σταγόνες λευκής σοκολάτας.

empty alt

Mug cake αλμυρό με γεύση πίτσας

Γίνεται κέικ μέσα σε φλιντζάνια; Φυσικά ιδού η ευκαιρία.
empty alt

Μπανόφι

Εύκολο αγγλικό γλυκό που δίνει λύση για ένα εντυπωσιακό και αγαπημένο επιδόρπιο.
empty alt

Μπισκότα με μαρμελάδα

Διαρκούν αρκετό καιρό, φυλάξτε τα μακριά από την υγρασία και απολαύστε τα με τον καφέ ή το πρωινό σας.
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
empty alt

Παθιασμένες μπουκίτσες με σολομό

Το πάθος ανοίγει με την όρεξη...
empty alt

Pesto alla Siciliana

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μπρουσκέτες, σάντουιτς, βάση για πίτσα και σε σαλάτες.
empty alt

Μήλα με σουσάμι και μέλι

Ο καρπός της αμαρτίας ακόμα πιο αμαρτωλός!
empty alt

Αλμυρό στρούντελ με χόρτα και ξινομυζήθρα

Πούδρα αμυγδάλου, μαζί με στρούντελ και χόρτα, ένας αναπάντεχος συνδυασμός. 
Back To Top