Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Απολαυστικά brownies που θα θέλετε να τα φτιάχνετε συνέχεια

Υλικά:

50 γρ. maizena

20 γρ. ρυζάλευρο

120 γρ. βούτυρο

80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

20 γρ. κακάο σκόνη

2 αυγά

200 γρ. ζάχαρη

½ κ.γ. μπέκιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

Για το crumble

65 γρ. ρυζάλευρο

35 γρ. πολέντα πολύ ψιλή

150 γρ. βούτυρο

80 γρ. ζάχαρη

120 γρ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες:

Για το 1ο μείγμα 

Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με την κουβερτούρα και αφήνουμε στην άκρη να μείνει χλιαρό. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά κορδόνι το μείγμα με τη σοκολάτα και το βούτυρο. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε ανακατέψει όλα τα ξηρά υλικά και αυτό το μείγμα το κοσκινίζουμε και το ρίχνουμε στο μείγμα με τη ζάχαρη και τα αυγά. Κρατάμε στην άκρη.

Για το crumble

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο παγωμένο κομμένο σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε το αλεύρι, την πολέντα, τις 2 ζάχαρες και την κανέλα και το δουλεύουμε πολύ γρήγορα με τις άκρες των δαχτύλων μας (να μείνει κομματάκια). Παίρνουμε ένα ταψί 22Χ33, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε το πρώτο μείγμα, το απλώνουμε καλά και από πάνω απλώνουμε το δεύτερο μείγμα με τα κομματάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-35 λεπτά. Μόλις δούμε να έχει ψηθεί βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και κόβουμε τετραγωνάκια.

empty alt

Βελουτέ με πατάτα, μανιτάρια και φουντούκι

Μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη βελουτέ.
empty alt

Panzanella

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.
empty alt

Σουφλέ πατάτας με άρωμα ανατολής

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 
empty alt

Πράσινη σαλάτα με μύδια και σκορδαλιά

Φίνα γεύση στην σαλάτα με τα μύδια και την σπιρτάδα της σκορδαλιάς.
empty alt

Πορτοκαλόπιτα

Αυτό το γλυκό υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, αλλά παραμένει το ίδιο αγαπημένο.
empty alt

Πίτα με φακές και μανιτάρια porcini

Πρωτότυπη συνταγή που θα σας δώσει ενέργεια αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά!
empty alt

Βοδινό κρέας κατσαρόλας με φασόλια και μπύρα

Τη μπύρα μη την πιείτε, βάλτε τη στο φαγητό για μια γεύση έκπληξη! 
empty alt

Ψωμάκια με κουρκουμά και δεντρολίβανο

Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση.
Back To Top