Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
Υλικά:
4 γλώσσες καθαρισμένες
4 αγκινάρες καθαρισμένες
2 πατάτες βραστές (όχι πολύ βρασμένες) κομμένες σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
200 γρ. φύλλα σπανάκι ζεματισμένα και σουρωμένα
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες
Οδηγίες:
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τις γλώσσες. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το στραγγισμένο καλά σπανάκι μαζί με το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε 4 φύλλα λαδόκολλας και φτιάχνουμε φωλιές όπου βάζουμε μέσα μία γλώσσα, μία αγκινάρα , μία χούφτα σπανάκι, μια πατάτα, λίγο κουκουνάρι, 2 ροδέλες ντομάτας, δύο φέτες λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Τυλίγουμε τις φωλιές σε ρολάκια και δένουμε τις άκρες με λίγο σπάγκο. Τοποθετούμε σε ένα ταψί, ανοίγοντας σε κάθε φωλιά μία μικρή τρύπα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 200°C. Πέντε λεπτά πριν ανοίγουμε τις φωλιές και ψήνουμε λίγο στο γκριλ να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε αμέσως.