Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.

Υλικά:

4 γλώσσες καθαρισμένες

4 αγκινάρες καθαρισμένες

2 πατάτες βραστές (όχι πολύ βρασμένες) κομμένες σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

200 γρ. φύλλα σπανάκι ζεματισμένα και σουρωμένα

2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες

Οδηγίες:

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τις γλώσσες. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το στραγγισμένο καλά σπανάκι μαζί με το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε 4 φύλλα λαδόκολλας και φτιάχνουμε φωλιές όπου βάζουμε μέσα μία γλώσσα, μία αγκινάρα , μία χούφτα σπανάκι, μια πατάτα, λίγο κουκουνάρι, 2 ροδέλες ντομάτας, δύο φέτες λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Τυλίγουμε τις φωλιές σε ρολάκια και δένουμε τις άκρες με λίγο σπάγκο. Τοποθετούμε σε ένα ταψί, ανοίγοντας σε κάθε φωλιά μία μικρή τρύπα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 200°C. Πέντε λεπτά πριν ανοίγουμε τις φωλιές και ψήνουμε λίγο στο γκριλ να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Πέννες με ραγού μοσχαράκι και μελιτζάνες

Ένα ολοκληρωμένο γεύμα με απλά υλικά από τη κουζίνα σας. 
empty alt

Σολομός με σάλτσα από βασιλικό και μέλι

Μια φίνα και ιδιαίτερη πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
empty alt

Salsa Royal

Μία βάση από salsa royal που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να γκρατινάρετε τα φαγητά και τα γλυκά σας.
empty alt

Αλμυρό πανετόνε

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.
empty alt

Ριζότο με κολοκυθάκια και τα λουλούδια τους

Τα πιο γευστιά "λουλούδια" στο πιάτο σας με το πάντα  αγαπημένο ριζότο.
empty alt

Κρέμα από σοκολάτα

Κρέμα από σοκολάτα και αμύγδαλο που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.
empty alt

Πέννες με καρύδια

Πασπαλίστε τις πέννες με παρμεζάνα και αφήστε τα υπόλοιπα να εξελιχθούν μόνα τους. 
empty alt

Spaghetti με αβοκάντο και γαρίδες

Το αβοκάντο δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το ζυμαρικό που συνδυάζεται με γαρίδες.
Back To Top