Μέτρια   Μερίδες : 8   21.01-04.59  

Ανοίξτε το μάτι της κουζίνας και ρίξτε στο τηγάνι τα υλικά για την κρέπα.

Υλικά:

100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

200 γρ. γάλα με χαμηλά λιπαρά

Ζεστ από 1 πορτοκάλι

Την ψίχα από 1 πορτοκάλι κομμένη σε τετραγωνάκια

1 κ.γ. φρουκτόζη

2 αχλάδια ώριμα

1 αυγό

1 κ.γ. κανέλα

20 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη

Οδηγίες:

Για τη ζύμη

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα μαζί με τη φρουκτόζη και το ζεστ από το πορτοκάλι, το αυγό και στο τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο να ξεκουραστεί.

Παίρνουμε τα 2 αχλάδια, τα κόβουμε τετραγωνάκια και τα σοτάρουμε ελάχιστα σε ένα τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν. Τα περνάμε ύστερα στο μίξερ να γίνουν κρέμα και προσθέτουμε μέσα την ψίχα από τα πορτοκάλια και την κανέλα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με 22 εκ. διάμετρο ρίχνουμε μέσα με μία κουτάλα λίγο από τη ζύμη και ψήνουμε την κρέπα γυρνώντας τη και από τις 2 πλευρές. Μόλις είναι έτοιμη, τη βγάζουμε, απλώνουμε επάνω τη γέμιση, τυλίγουμε να γίνει σαν τρίγωνο και γαρνίρουμε με την τριμμένη κουβερτούρα.

empty alt

Γεμιστή πατάτα με θαλασσινά

Η πατάτα αποκτά την αίγλη και την γεύση που της αξίζει με θαλασσινά.
empty alt

Μους από μέλι και ρόδι

Ελαφριά, φρέσκια και δροσερή μους, ιδανική να την προσφέρετε μετά από πλούσιο γεύμα.
empty alt

Κεφτεδάκια με κολοκύθια και βασιλικό

Πλάστε κεφτεδάκια με δροσερά κολοκυθάκια, βασιλικό και πολέντα.
empty alt

Κρύα σούπα με αμύγδαλο

Υπέροχη σούπα από αμύγδαλα για ένα διαφορετικό ορεκτικό.
empty alt

Αλμυροί λουκουμάδες

Λαχταριστοί αλμυροί λουκουμάδες με ελιές και λιαστή ντομάτα.
empty alt

Πιπεριές γεμιστές με κους κους

Αν βαρεθήκατε τα κλασικά γεμιστά δοκιμάστε πιπεριές γεμιστές με κους κους. Μία light και πεντανόστιμη πρόταση για φαγητό.
empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Λαχανοκροκέτες

Υγιεινή πρόταση για ένα εύγεστο ορεκτικό.
Back To Top