Μέτρια   Μερίδες : 8   21.01-04.59  

Ανοίξτε το μάτι της κουζίνας και ρίξτε στο τηγάνι τα υλικά για την κρέπα.

Υλικά:

100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

200 γρ. γάλα με χαμηλά λιπαρά

Ζεστ από 1 πορτοκάλι

Την ψίχα από 1 πορτοκάλι κομμένη σε τετραγωνάκια

1 κ.γ. φρουκτόζη

2 αχλάδια ώριμα

1 αυγό

1 κ.γ. κανέλα

20 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη

Οδηγίες:

Για τη ζύμη

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα μαζί με τη φρουκτόζη και το ζεστ από το πορτοκάλι, το αυγό και στο τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο να ξεκουραστεί.

Παίρνουμε τα 2 αχλάδια, τα κόβουμε τετραγωνάκια και τα σοτάρουμε ελάχιστα σε ένα τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν. Τα περνάμε ύστερα στο μίξερ να γίνουν κρέμα και προσθέτουμε μέσα την ψίχα από τα πορτοκάλια και την κανέλα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με 22 εκ. διάμετρο ρίχνουμε μέσα με μία κουτάλα λίγο από τη ζύμη και ψήνουμε την κρέπα γυρνώντας τη και από τις 2 πλευρές. Μόλις είναι έτοιμη, τη βγάζουμε, απλώνουμε επάνω τη γέμιση, τυλίγουμε να γίνει σαν τρίγωνο και γαρνίρουμε με την τριμμένη κουβερτούρα.

empty alt

«Παντρεμένα» φιλετάκια σολομού

Ο σολομός παντρεμένος ή μη, είναι ιδανικός με παρμεζάνα, σος και λογιών μυρωδικά.
empty alt

Μπισκότα από μαύρη ζάχαρη

Συνδυάστε τα αγνά υλικά, με την τραγανή απόλαυτη των μπισκοτιών.
empty alt

Μους με σοκολάτα από στέβια

Αντί για ζάχαρη, βάλτε στη μους σοκολάτα στέβια.
empty alt

Ριζότο με μελάνι από σουπιά

Το ριζότο που θα "γράψει" την δική του ιστορία στον ουρανίσκο σας.
empty alt

Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας

Το κλασικό πιάτο που υποκύπτουν όλοι.
empty alt

Κοτόπουλο με σκόρδο

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ισπανικής κουζίνας.
empty alt

Τούρτα με καρότα, μήλα και ανανά

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απογειώσετε τα καρότα, το μήλο και τον ανανά.
empty alt

Χοιρινό με ντομάτες και λουκάνικα

Γευστική πανδαισία με λεπτές ισορροπίες.

Back To Top