Μέτρια   Μερίδες : 8   21.01-04.59  

Ανοίξτε το μάτι της κουζίνας και ρίξτε στο τηγάνι τα υλικά για την κρέπα.

Υλικά:

100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

200 γρ. γάλα με χαμηλά λιπαρά

Ζεστ από 1 πορτοκάλι

Την ψίχα από 1 πορτοκάλι κομμένη σε τετραγωνάκια

1 κ.γ. φρουκτόζη

2 αχλάδια ώριμα

1 αυγό

1 κ.γ. κανέλα

20 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη

Οδηγίες:

Για τη ζύμη

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα μαζί με τη φρουκτόζη και το ζεστ από το πορτοκάλι, το αυγό και στο τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο να ξεκουραστεί.

Παίρνουμε τα 2 αχλάδια, τα κόβουμε τετραγωνάκια και τα σοτάρουμε ελάχιστα σε ένα τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν. Τα περνάμε ύστερα στο μίξερ να γίνουν κρέμα και προσθέτουμε μέσα την ψίχα από τα πορτοκάλια και την κανέλα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με 22 εκ. διάμετρο ρίχνουμε μέσα με μία κουτάλα λίγο από τη ζύμη και ψήνουμε την κρέπα γυρνώντας τη και από τις 2 πλευρές. Μόλις είναι έτοιμη, τη βγάζουμε, απλώνουμε επάνω τη γέμιση, τυλίγουμε να γίνει σαν τρίγωνο και γαρνίρουμε με την τριμμένη κουβερτούρα.

empty alt

Μπανάνες siu tim tim

Οι μπανάνες έτσι όπως δεν τις έχουμε γευτεί ποτέ! 
empty alt

Τιραμισού

Κλασική ιταλική συνταγή που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.
empty alt

Spring rolls με γαρίδες και λαχανικά

Υγιεινά spring rolls στο φούρνο, αν θέλετε να μεταφερθείτε για λίγο στις παραδόσεις της Κινέζικης κουζίνας.
empty alt

Cordon bleu από χοιρινό

Ένα πιάτο που δύσκολα μπορεί κάποιος να αντισταθεί.
empty alt

Σουπιές alla marinara

Το πιάτο με το νόστιμο θαλασσινό σε μια ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
empty alt

Φιλέτο τόνου με κρύα «πεπερονάδα»

Αυτή η επιλογή ξεφεύγει από τις συνηθισμένες συνταγές του τόνου.
empty alt

Βελουτέ από αρακά

Τέλεια σούπα από αρακά, τρώγεται ζεστή και κρύα.
Back To Top