Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Φρέσκα ζυμαρικά με σάλτσα ροζ από τοματίνια και γαρίδες

0     

Φρέσκα ζυμαρικά με σάλτσα ροζ από τοματίνια και γαρίδες

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  3μμ-6:30μμ
ΓαρίδεςΕλαιόλαδοΕσαλότΖυμαρικάΚρέμα γάλακτος

Υλικά

350 γρ. λινγκουίνι

300 γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα

5 κ. σούπας ελαιόλαδο

300 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

2 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

100 γρ. κρέμα γάλακτος

½ ποτήρι λευκό κρασί

2 εσαλότ ψιλοκομμένα

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Ψιλοκόβουμε τις μισές γαρίδες και σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα εσαλότ. Προσθέτουμε τα τοματίνια, σοτάρουμε 3-4 λεπτά, προσθέτουμε όλες τις γαρίδες και μόλις τσιγαριστούν σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σχοινόπρασο και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ώσπου να δέσει. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι να σοταριστούν. Ελέγχουμε από αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.