Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το θαλασσινό αυτό δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσει.

Υλικά:

1 κιλό μεγάλες γαρίδες

Λίγο αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι καγιέν

3 κ.σ. βούτυρο

Ξύσμα από 1 λεμόνι και φετούλες λεμονιού για το γαρνίρισμα

Για τη μαρινάδα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

3 τσίλι σε ροδέλες

2 κ.γ. χυμό λεμονιού

Οδηγίες:

Ξεβγάζουμε τις γαρίδες με κρύο νερό, τις βάζουμε σε ρηχό σκεύος και αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: ανακατεύουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τσίλι και το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τις γαρίδες. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2 ώρες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες με τη μαρινάδα και βράζουμε για 2 λεπτά - μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες. Μεταφέρουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με το ξύσμα και τις φετούλες λεμονιού και σερβίρουμε με μαγιονέζα και χυμό από λεμόνι.

empty alt

Βελουτέ με πατάτα, μανιτάρια και φουντούκι

Μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη βελουτέ.
empty alt

Panzanella

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.
empty alt

Σουφλέ πατάτας με άρωμα ανατολής

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 
empty alt

Πράσινη σαλάτα με μύδια και σκορδαλιά

Φίνα γεύση στην σαλάτα με τα μύδια και την σπιρτάδα της σκορδαλιάς.
empty alt

Πορτοκαλόπιτα

Αυτό το γλυκό υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, αλλά παραμένει το ίδιο αγαπημένο.
empty alt

Πίτα με φακές και μανιτάρια porcini

Πρωτότυπη συνταγή που θα σας δώσει ενέργεια αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά!
empty alt

Βοδινό κρέας κατσαρόλας με φασόλια και μπύρα

Τη μπύρα μη την πιείτε, βάλτε τη στο φαγητό για μια γεύση έκπληξη! 
empty alt

Ψωμάκια με κουρκουμά και δεντρολίβανο

Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση.
Back To Top