Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η μελιτζάνα γεμίζει με πανσέτα και ο ουρανίσκος ξετρελαίνεται!

Υλικά:

2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες στη μέση

6 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα

100 γρ. καπνιστή παντσέτα κομμένη σε κυβάκια

100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

2-3 φύλλα βασιλικό λεπτοκομμένα

Φρυγανιά τριμμένη

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Βγάζουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες και την κόβουμε τετραγωνάκια. Κρατάμε στην άκρη το περίβλημα. Βάζουμε σε ένα μπολ την ψίχα μαζί με τα τοματίνια, την παντσέτα, το βασιλικό, το τυρί, λίγο αλάτι και πιπέρι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις μελιτζάνες. Βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και λίγη φρυγανιά τριμμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά .

empty alt

Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο

Αυτή η σαλάτα μπορεί να είναι και η λύση για όσους θέλουν ένα ελαφρύ γεύμα.
empty alt

Κέικ με μανταρίνια

Αρωματικό κέικ, τέλειο για το πρωινό σας.
empty alt

Καρμπονάρα (με κρέμα γάλακτος)

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση μια "ενισχυμένης" με κρέμα γάλακτος καρμπονάρα.
empty alt

Σπανακόρυζο στο φούρνο

Ενα διαφορετιό σπανακόριζο στο φούρνο με λαχταριστή μπεσαμέλ.
empty alt

Spaghettoni με funghi porcini

Τα μανιτάρια θα εκτοξεύσουν τη γεύση σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Σαλάτα μελιτζάνας

Μια διαφορετική πρόταση για το δημοφιλές λαχανικό που μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό ορεκτικό.
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Πατάτες ογκρατέν κλασική συνταγή

Εύκολο, καθημερινό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Back To Top