Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.

Υλικά:

500 γρ. κριθαράκι ολικής άλεσης

2 μεγάλα κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

300 γρ. μανιτάρια Champignon κομμένες σε λεπτές φέτες

3 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε ροδέλες

150 γρ. χυμό ντομάτας

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μπλέντερ και στη συνέχεια μέσα σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε μέσα τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο και νερό όσο χρειάζεται ώστε να ρίξουμε στη συνέχεια το κριθαράκι να βράσει. Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο στους 200 βαθμούς και μόλις ξεκινήσει να βράζει ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και κλείνουμε πάλι το φούρνο. Αφήνουμε για 40-50 λεπτά περίπου ώσπου να βράσει το κριθαράκι και να στύψει το ζουμί.

empty alt

Κανόλι με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 
empty alt

Τούρτα με καρότα, μήλα και ανανά

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απογειώσετε τα καρότα, το μήλο και τον ανανά.
empty alt

Κοτόσουπα με καλαμπόκι

Μία νόστιμη και πιο γκουρμέ εκδοχή για εκείνους που λατρεύουν τις σούπες.
empty alt

Φιλέτο με πιπέρι πράσινο

Μια πρωτότυπη συνταγή με πιπέρια που δίνουν μια ιδιαίτερη σπιρτάδα στο κρέας.
empty alt

Χειμωνιάτικη καπονάτα

Χειμωνιάτικη σαλάτα που ευωδιάζει και χορταίνει.
empty alt

Λουκουμάδες με μελιτζάνα

Διαφορετικοί λουκουμάδες για ένα απρόσμενο ορεκτικό.
empty alt

Ορτύκια σοτέ με πιλάφι σε μυρωδάτη σάλτσα

Κυνηγήστε την απόλαυση με μια πρωτότυπη και δυνατή γεύση.
empty alt

Ταλιατέλες με βασιλικό

Σουρώστε τα ζυμαρικά και αφήστε τη σάλτσα να «δέσει» το όνειρο. 
Back To Top