Εύκολη   Μερίδες : 2   18.31-21.00  

Μπαλίτσες από βερίκοκο για παιχνίδια γεύσης.

Υλικά:

250 γραμμ. ξασπρισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα

250 γραμμ. βούτυρο

250 γραμμ. ζάχαρη

250 γραμμ. αλεύρι + έξτρα για αλεύρωμα

μαρμελάδα βερίκοκο

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ, κόψτε το βούτυρο σε κομματάκια και αφήστε το να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίξτε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το αλεύρι στο μπολ με το βούτυρο και ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο, συμπαγές μείγμα. Αλευρώστε τα χέρια σας, πλάστε μπαλίτσες από μείγμα και τοποθετήστε τις στη σειρά πάνω σε ένα ταψάκι στρωμένο με αλευρωμένη λαδόκολλα. Ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 15΄. Αφήστε τις να κρυώσουν. Αλείψτε τις μπαλίτσες στο κάτω μέρος τους που θα ίσιωσε με το ψήσιμο, με μαρμελάδα και ενώστε τις ανά δύο.

Ιδέα: Φτιάξτε σοκολατένιες μπουκίτσες προσθέτοντας στο αρχικό μείγμα 25 γραμμ. πικρό κακάο σε σκόνη.

empty alt

Σαλάτα μελιτζάνας

Μια διαφορετική πρόταση για το δημοφιλές λαχανικό που μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό ορεκτικό.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Γλυκό κάστανο

Γλυκό κάστανο: ένα εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού για να τους εκπλήξετε όλους.
empty alt

Fettuccine Alfredo

Το όνομά της το χρωστάει στο διάσημο Ιταλό μάγειρα Alfredo di Lello που δημιούργησε την γνωστή σάλτα το 1920.
empty alt

Ριζότο του ψαρά

Θαλασσινή αύρα σε ένα πιάτο που θα σας ανταμείψει με την γεύση του.
empty alt

Γεμιστο μοσχαράκι με λάχανο και μανιτάρια

Μια πανδαισία γεύσεων, υλικών και αρωμάτων σε ένα πιάτο.
empty alt

Βελουτέ με πατάτα, μανιτάρια και φουντούκι

Μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη βελουτέ.
empty alt

Σαλάτα με φρούτα

Εντυπωσίασε στο γεύμα σου κλείνοντας με μία υπέροχη και ταυτόχρονα θρεπτική σαλάτα με φρούτα.
Back To Top