Εύκολη   Μερίδες : 2   18.31-21.00  

Μπαλίτσες από βερίκοκο για παιχνίδια γεύσης.

Υλικά:

250 γραμμ. ξασπρισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα

250 γραμμ. βούτυρο

250 γραμμ. ζάχαρη

250 γραμμ. αλεύρι + έξτρα για αλεύρωμα

μαρμελάδα βερίκοκο

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ, κόψτε το βούτυρο σε κομματάκια και αφήστε το να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίξτε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το αλεύρι στο μπολ με το βούτυρο και ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο, συμπαγές μείγμα. Αλευρώστε τα χέρια σας, πλάστε μπαλίτσες από μείγμα και τοποθετήστε τις στη σειρά πάνω σε ένα ταψάκι στρωμένο με αλευρωμένη λαδόκολλα. Ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 15΄. Αφήστε τις να κρυώσουν. Αλείψτε τις μπαλίτσες στο κάτω μέρος τους που θα ίσιωσε με το ψήσιμο, με μαρμελάδα και ενώστε τις ανά δύο.

Ιδέα: Φτιάξτε σοκολατένιες μπουκίτσες προσθέτοντας στο αρχικό μείγμα 25 γραμμ. πικρό κακάο σε σκόνη.

empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ρυζοκροκέτες

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση

Back To Top