Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.

Υλικά:

Μερικοί στήμονες σαφράν

125 γρ. βούτυρο μαλακό

300 γρ. καστανή ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

3 ασπράδια

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ

75 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα

2 μικρά αχλάδια ψιλοκομμένα

25 γρ. αμύγδαλο φιλέ

Ζαχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το σαφράν με 2 κουταλιές βραστό νερό και αφήνουμε να μουλιάσουν, βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και το σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος. Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με 125 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σουρώνουμε το σαφράν και το αδειάζουμε στο μείγμα με το βούτυρο μαζί με τα ολόκληρα αυγά. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ, ανακατεύουμε και πρσθέτουμε στο μείγμα 50 γρ. από τα αμύγδαλα και τα αχλάδια. Ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε στο ταψί. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε λίγη λίγη την υπόλοιπη ζάχαρη να γίνει η μαρέγκα γυαλιστερή. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα κοπανισμένα αμύγδαλα, αδειάζουμε τη μαρέγκα επάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμη ώσπου να ψηθεί καλά το κέικ, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με αχλάδια κομπόστα.

empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Pasta με σάλτσα ωμή (crudaiola)

Ταπεινά υλικά σε ένα γευστικό υπέροχο συνδυασμό.
empty alt

Μακαρόνια με ραγού από λαχανικά

Εξαιρετικό πιάτο ζυμαρικών χωρίς κρέας.
empty alt

Σαρδέλες με λευκό κρασί

Έχω μια σαρδέλα, την καθαρίζω και τη ψήνω με λευκό κρασί!
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Κέικ

Αυτό το γλυκό έχει πολλές παραλλαγές αλλά ας μην ξεχνάμε τη βασική του.
empty alt

Ταλιατέλες με βασιλικό

Σουρώστε τα ζυμαρικά και αφήστε τη σάλτσα να «δέσει» το όνειρο. 
empty alt

Semifredo καφέ

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.
Back To Top