Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.

Υλικά:

Μερικοί στήμονες σαφράν

125 γρ. βούτυρο μαλακό

300 γρ. καστανή ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

3 ασπράδια

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ

75 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα

2 μικρά αχλάδια ψιλοκομμένα

25 γρ. αμύγδαλο φιλέ

Ζαχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το σαφράν με 2 κουταλιές βραστό νερό και αφήνουμε να μουλιάσουν, βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και το σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος. Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με 125 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σουρώνουμε το σαφράν και το αδειάζουμε στο μείγμα με το βούτυρο μαζί με τα ολόκληρα αυγά. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ, ανακατεύουμε και πρσθέτουμε στο μείγμα 50 γρ. από τα αμύγδαλα και τα αχλάδια. Ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε στο ταψί. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε λίγη λίγη την υπόλοιπη ζάχαρη να γίνει η μαρέγκα γυαλιστερή. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα κοπανισμένα αμύγδαλα, αδειάζουμε τη μαρέγκα επάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμη ώσπου να ψηθεί καλά το κέικ, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με αχλάδια κομπόστα.

empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Κεφτεδάκια από χοιρινό και μήλο

Ένας τολμηρός συνδυασμός που σας βγάζει γευστικά κερδισμένους.
empty alt

Σαλάτα από σολομό

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα.
empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Ψωμάκια με κουρκουμά και δεντρολίβανο

Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση.
empty alt

Τοστ vegan

Ένα τοστ που μπορεί να σας συνοδεύσει όλες τις ώρες. εξαιρετική επιλογή για περίοδο νηστείας.
empty alt

Salsa Royal

Μία βάση από salsa royal που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να γκρατινάρετε τα φαγητά και τα γλυκά σας.
Back To Top