Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ισπανικής κουζίνας.

Υλικά:

  • 8 μπούτια κοτόπουλο
  • 1 σκόρδο ολόκληρο
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 40 γρ. λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σε αυτό το μείγμα περνάμε τα μπούτια κοτόπουλο. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα χωρίς να ξεφλουδίσουμε το σκόρδο, το χτυπάμε και το τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ίσα να πάρει χρώμα. Βγάζουμε τα σκόρδα και τα κρατάμε στην άκρη. Μέσα στο αρωματισμένο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις μεριές και το αρωματίζουμε με τη δάφνη, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Αφήνουμε να ροδοκοκκινίσει καλά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε ύστερα τα σκόρδα που είχαμε αφήσει στην άκρη και καπακώνουμε. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και μόλις είναι έτοιμο το σερβίρουμε με τη σάλτσα του.

empty alt

Μακαρόνια με ραγού από λαχανικά

Εξαιρετικό πιάτο ζυμαρικών χωρίς κρέας.
empty alt

Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο

Αυτή η σαλάτα μπορεί να είναι και η λύση για όσους θέλουν ένα ελαφρύ γεύμα.
empty alt

Χτένια γκρατινέ

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Χοιρινό με ντομάτες και λουκάνικα

Γευστική πανδαισία με λεπτές ισορροπίες.
empty alt

Πράσινη σαλάτα με μύδια και σκορδαλιά

Φίνα γεύση στην σαλάτα με τα μύδια και την σπιρτάδα της σκορδαλιάς.
empty alt

Σουφλέ με σολομό

Για ένα γρήγορο γεύμα φτιάξτε αυτό το υπέροχο και διαφορετικό σουφλέ με σολομό.
empty alt

Σαλιγκάρια με άγρια χόρτα και μπαχαρικά

Μαζέψτε τα μετά τη βροχή και αρωματίστε τα με λιχουδιές της φύσης.
empty alt

Σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση
Back To Top