Δύσκολη   Μερίδες : 10   10.01-12.30  

Πλούσια στη γεύση κρεατόπιτα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Υλικά:

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο κομματάκια

½ κιλό αρνί κομμένο κομματάκια

2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες

3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 καρότα κομμένα σε ροδέλες

1 πακέτο φύλλα κρούστας

Λίγο βούτυρο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

2 κρόκους αυγών για το άλειμμα

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε 2 κουταλιές βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν τσιγαρίζουμε το κρέας. Γυρίζουμε από όλες τις μεριές ώσπου να ροδίσει καλά. Ρίχνουμε ύστερα τα κρεμμύδια και τα καρότα, τσιγαρίζουμε για λίγο και προσθέτουμε τις ντομάτες. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Εδώ μπορούμε να προσθέσουμε και κάποιο μπαχαρικό της αρεσκείας μας όπως μπαχάρι ή κανέλα, γαρίφαλο. Αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί καλά σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Μόλις χυλώσει και γίνει ένα ωραίο μείγμα για να απλώσουμε στην πίτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Παίρνουμε ένα ταψί που έχουμε βουτυρώσει καλά και ξεκινάμε να στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα λαδώνοντας και βουτυρώνοντάς τα. Μόλις κάνουμε μία στρώση με τα μισά φύλλα αφήνοντας τις άκρες τους να εξέχουν προς τα έξω αδειάζουμε μέσα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Γυρίζουμε ομοιόμορφα τις άκρες και αλείφουμε την επιφάνεια με τους κρόκους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα το φύλλο.

 

empty alt

Πικάντικη σάλτσα

Αβοκάντο, πεπόνι και γαρίδες είναι μερικά από τα υλικά που μπλέκονται ευχάριστα. 
empty alt

Μπουγάτσα

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική μπουγάτσα με λαχταριστή κρέμα. 
empty alt

Σούπα Γιαπωνέζικη

Επιλέξτε μία γιαπωνέζικη σούπα για ένα ελαφρύ γεύμα.
empty alt

Πέννες με σπανάκι, λουκάνικο και καρυδόψιχα

Πέννες συνδυασμένς με υλικά που θα δώσουν ξεχωριστή νότα στο πιάτο σας.
empty alt

Linguine με καβούρι, σολομό και λεμόνι

Πέννες με ιδιαίτερη γεύση που χάρη στον ωραίο συνδιασμό του καβουριού και του σολομού.
empty alt

Μπισκότα αρωματισμένα με λεβάντα και καρύδα

Αρωματίστε τον ουρανίσκο σας με δυο από τα πιο όμορφα αρώματα της φύσης.
empty alt

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.
empty alt

Carpaccio κρέατος

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.
Back To Top