Εύκολη   Μερίδες : 8   12.31-15.00  

Ένας πεντανόστιμος μεζές για όλες τις ώρες, κάντε παραλλαγές προσθέτοντας τυρί τριμμένο στη γέμιση ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας. 

Υλικά:

8 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

6 παξιμάδια τριμμένα

3-4 φιλέτα αντζούγια

3 αυγά

30 ml ξύδι

2 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε τα φιλέτα αντζούγιας και τα πολτοποιούμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν όλα τα υγρά. Ρίχνουμε ύστερα το ξύδι και αφήνουμε να εξατμιστεί. Παίρνουμε όλο το μείγμα, το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα τριμμένα παξιμάδια, τις αντζούγιες, τα αυγά, το μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Τα πιέζουμε ελαφρώς και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

empty alt

Spaghetti με καπνιστό ψάρι

Τρία διαφορετικά καπνιστά ψάρια για ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Χοιρινό με μανιτάρια

Απρόσμενοι συνδυασμοί υλικών δημιουργούν ένα εξωτικό πιάτο.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες με πανσέτα και γραβιέρα

Η μελιτζάνα γεμίζει με πανσέτα και ο ουρανίσκος ξετρελαίνεται!
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Κανελόνια πασχαλινά

Μία εύκολη συνταγή για γεμιστά κανελόνια. Φτιάξτε το για πρώτο ή και για κυρίως πιάτο.
empty alt

Πατατοσαλάτα

Λατρεμένη πατατοσαλάτα, ιδανική για όλες τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Χταποδάκια με ρεβίθια

Μαγειρέψτε χταποδάκι μαζί με ρεβίθια. Ο συνδυασμός αυτός θα απογειώσει το πιάτο σας.
Back To Top