Εύκολη   Μερίδες : 8   12.31-15.00  

Ένας πεντανόστιμος μεζές για όλες τις ώρες, κάντε παραλλαγές προσθέτοντας τυρί τριμμένο στη γέμιση ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας. 

Υλικά:

8 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

6 παξιμάδια τριμμένα

3-4 φιλέτα αντζούγια

3 αυγά

30 ml ξύδι

2 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε τα φιλέτα αντζούγιας και τα πολτοποιούμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν όλα τα υγρά. Ρίχνουμε ύστερα το ξύδι και αφήνουμε να εξατμιστεί. Παίρνουμε όλο το μείγμα, το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα τριμμένα παξιμάδια, τις αντζούγιες, τα αυγά, το μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Τα πιέζουμε ελαφρώς και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Γιουβέτσι με λαχανικά

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.
empty alt

Σαλάτα από σολομό

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα.
empty alt

Πίτα με ταχίνι

Ενα πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό σας ή να γίνει ορεκτικό.
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με ακτινίδια και πορτοκάλια

Μια αναπάντεχη συνάντηση με happy end. 
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
Back To Top