Δύσκολη   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Κυνηγήστε την απόλαυση με μια πρωτότυπη και δυνατή γεύση.

Υλικά:

8 ορτύκια

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ξερός βασιλικός

1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια

2 φλιτζ. ρύζι για πιλάφι

Αλάτι

πιπέρι

1 κ.γ. ντοματοπελτές

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1/2 φλιτζ. λάδι

2 κ.σ. βούτυρο

Οδηγίες:

Πλύνετε τα ορτύκια και αφήστε τα να στραγγίξουν. Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέστε τα ορτύκια μαζί με τον βασιλικό και το μοσχοκάρυδο, και σοτάρετέ τα καλά. Προσθέστε τη ντομάτα, τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι, και τα αφήστε τα να βράσουν για 45΄, με την κατσαρόλα σκεπασμένη. Βράστε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, σουρώστε το και «κάψτε» το με το βούτυρο. Στρώστε το ρύζι σε μια πιατέλα, σερβίρετε πάνω τα ορτύκια και περιχύστε με τη σάλτσα.

empty alt

Μοσχάρι γιαχνί

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
empty alt

Χοιρινό με κάστανα

Ιδανική και απολαυστική συνταγή για γιορτινά τραπέζια. 
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
empty alt

Ταρτάρ από ντομάτα και αβοκάντο

Ρίξτε στο μπολ όλα τα υλικά και αφήστε να σας παρασύρουν στην αμαρτία της γεύσης τους. 
empty alt

Αγκινάρες αλά πολίτα

Μια γευστική και υγειινή πρόταση για το καθημερινό τραπέζι.
empty alt

Σαλάτα με σπαράγγια και γαρίδες

Μία γρήγορη και ελαφριά σαλάτα για το καλοκαίρι
empty alt

Σέλινο του κηπουρού

Ζυμαρικά σε ένα γευστικό και απολαυστικό πιάτο.
empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
Back To Top