Δύσκολη   Μερίδες : 16   18.31-21.00  

Η γλυκιά μας πάστα φλώρα μέσα σε φορμάκια.

Υλικά:

100 γρ. ελαιόλαδο

25 γρ. πούδρα αμυγδάλου

100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

40 γρ. αλεύρι από ρύζι

5 γρ. μπέκιν πάουντερ

25 γρ. φρουκτόζη

1 αυγό

2 μήλα κίτρινα

1 κ.γ. κεδροκούκουτσα

3 κ.γ. μέλι

2 κ.γ. σταγόνες κουβερτούρα

2 κ.γ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο

Αλάτι

16 χαρτάκια για μάφιν

Οδηγίες:

Για την πάστα φλώρα

Σε ένα μπολ βάζουμε τα 2 άλευρα, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέκιν, τη φρουκτόζη, το ελαιόλαδο, το αυγό και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Για την κρέμα

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα μήλα κομμένα σε τετραγωνάκια, προθέτουμε το μέλι, τα κεδροκούκουτσα, ½ ποτηράκι νερό και αφήνουμε να βράσουν. Μόλις μαλακώσουν τα μήλα, βγάζουμε τα κεδροκούκουτσα και τα περνάμε στο μπλέντερ. Τα κρατάμε στην άκρη. Παίρνουμε τη ζύμη από την πάστα φλώρα, την ανοίγουμε με τον πλάστη, κόβουμε 16 φορμάκια και τα βάζουμε μέσα στα χαρτάκια από μάφιν. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις είναι ψημένα, τα βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν, γαρνίρουμε με την κρέμα από μήλο, τις σταγόνες σοκολάτας και το τριμμένο φιστίκι.

empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Χρωματιστά ζελεδάκια φρούτων

Αυτά τα ζελεδάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
empty alt

Πουτίγκα βερίκοκο

Βυθίστε το κουτάλι σας στην πουτίγκα και ανακαλύψτε τις γεύσεις που κρύβει. 
empty alt

Λουκάνικα με μελιτζάνες

Ο πετυχημένος συνδυασμός κρέατος και λαχανικού σε αυτό το πιάτο
empty alt

Σουβλάκια από σολομό

Σουβλάκια από σολομό μαριναρισμένα με σκόρδο και μουστάρδα. Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Πέννες αλα αραμπιάτα

Νόστιμη και εύκολη συνταγή με ταπεινά υλικά αλλά ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Κέικ με μπανάνα

Κέικ με πλούσια γεύση μπανάνας, ιδιαίτερο και λίγο χρονοβόρο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
empty alt

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.
Back To Top