Δύσκολη   Μερίδες : 16   18.31-21.00  

Η γλυκιά μας πάστα φλώρα μέσα σε φορμάκια.

Υλικά:

100 γρ. ελαιόλαδο

25 γρ. πούδρα αμυγδάλου

100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

40 γρ. αλεύρι από ρύζι

5 γρ. μπέκιν πάουντερ

25 γρ. φρουκτόζη

1 αυγό

2 μήλα κίτρινα

1 κ.γ. κεδροκούκουτσα

3 κ.γ. μέλι

2 κ.γ. σταγόνες κουβερτούρα

2 κ.γ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο

Αλάτι

16 χαρτάκια για μάφιν

Οδηγίες:

Για την πάστα φλώρα

Σε ένα μπολ βάζουμε τα 2 άλευρα, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέκιν, τη φρουκτόζη, το ελαιόλαδο, το αυγό και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Για την κρέμα

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα μήλα κομμένα σε τετραγωνάκια, προθέτουμε το μέλι, τα κεδροκούκουτσα, ½ ποτηράκι νερό και αφήνουμε να βράσουν. Μόλις μαλακώσουν τα μήλα, βγάζουμε τα κεδροκούκουτσα και τα περνάμε στο μπλέντερ. Τα κρατάμε στην άκρη. Παίρνουμε τη ζύμη από την πάστα φλώρα, την ανοίγουμε με τον πλάστη, κόβουμε 16 φορμάκια και τα βάζουμε μέσα στα χαρτάκια από μάφιν. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις είναι ψημένα, τα βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν, γαρνίρουμε με την κρέμα από μήλο, τις σταγόνες σοκολάτας και το τριμμένο φιστίκι.

empty alt

Σαρδέλα σαν σαβόρο

Μια διαφορετική συνταγή για τις σαρδέλες που μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Τορτελίνι ογκρατέν

Πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο σκέτος πειρασμός που αξίζει να το δοκιμάσετε.
empty alt

Κουνέλι με πιπεριές και κρεμμύδια

Εχει τους φαν του αυτό το πιάτο αλλά σε αυτή την εκδοχή θα αποκτήσει και άλλους.
empty alt

Στόλεν

Παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό από τη Δρέσδη της Γερμανίας. Απίθανο και εξαιρετικό κέικ σε γεύση και εμφάνιση.
empty alt

Carpaccio σολομού με σάλτσα αβοκάντο

Ο σολομός και σε αυτό το πιάτο κλέβει την παράσταση.
empty alt

Σαλάτα με φρούτα

Εντυπωσίασε στο γεύμα σου κλείνοντας με μία υπέροχη και ταυτόχρονα θρεπτική σαλάτα με φρούτα.
empty alt

Pasta με 4 τυριά

Η πλούσια γεύση των τυριών σε ένα ξεχωριστό συνδυασμό.
empty alt

Φιλέτο τόνου με κρύα «πεπερονάδα»

Αυτή η επιλογή ξεφεύγει από τις συνηθισμένες συνταγές του τόνου.

Back To Top