Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ταπεινά υλικά σε ένα γευστικό υπέροχο συνδυασμό.

Υλικά:

400 γρ. πέννες rigate

400 γρ. ντομάτες κόκκινες σκληρές κομμένες καρέ

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

20 φύλλα βασιλικό κομμένα με το χέρι

10 φύλλα μέντα κομμένα με το χέρι

1 πιπεροτσίνο ψιλοκομμένο

50 γρ. κάπαρη

50 γρ. ελιές πράσινες και μαύρες κομμένες στη μέση (χωρίς το κουκούτσι)

Ελαιόλαδο όσο χρειάζεται

Μυζήθρα αλμυρή τριμμένη (για το σερβίρισμα)

Αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις ντομάτες και προσθέτουμε το σκόρδο, τη μέντα, το βασιλικό, το πεπεροντσίνο, την κάπαρη, τις ελιές και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε καλά και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί.

 

empty alt

Κρακεράκια τυριού

Σπιτικά, τραγανά κρακεράκια τυριού, το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. 
empty alt

Ριζότο του ψαρά

Θαλασσινή αύρα σε ένα πιάτο που θα σας ανταμείψει με την γεύση του.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Αρνί με σάλτσα από σκόρδο

Αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για τα γιορτινά σας τραπέζια και όχι άδικα. 
empty alt

Λαζάνια με μπεσαμέλ

Σε αυτά τα λαζάνια κανείς δεν μπορεί ν΄αντισταθεί και φυσικά γίνονται εύκολα και... εξαφανίζονται εξίσου εύκολα.
empty alt

Σουφλέ πατάτας με άρωμα ανατολής

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 
empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Κοτόπουλο με σκόρδο

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ισπανικής κουζίνας.
Back To Top